Redaktionen tipsar

Lyxbilen som stjärnorna älskar

Kända svenskarna som köpt Bentley Bentayga

Här är lyxbilen som gör succé hos kända och framgångsrika svenskar. Närmare 30 personer har köpt SUV:en Bentley Bentayga med en prislapp på minst 2,2 miljoner kronor. Bland ägarna finns popikonen Per Gessle, fotbollsspelaren Carlos Strandberg och klockkungen Filip Tysander.

Bentley Bentayga är bilen som kan allt. En stor lyx-SUV som rymmer hela familjen, gör 0-100 på 4,1 sekunder och går i över 300 km/h. Men den är inte för vem som helst.

Prislappen börjar på omkring 2,2 miljoner för inroparmodellen med diesel-V8 innan tillvalslistan kryssats i. Begagnade Bentayga går nu att hitta hos BytBil från 1,8 miljoner, men då är det den lilla svagare dieseln på 435 hk som gäller. Det gäller också att ha ett rymligt miljösamvete när du kör en Bentley Bentayga, W12-modellen släpper ut 296 gram CO2 per kilometer. Men då har du förstås 607 hästkrafter till ditt förfogande.

Bentley Bentayga är första SUV:en från märket, men lyxen känns igen från Bentleys tidigare bilar, kupén är skapad i trä och läder, det finns knappt någon plast i kupén.

Medan Volvo tar betalt för att du ska få din XC90 sjusitsig tar Bentley över 100 000 kronor extra om du vill ha din Bentayga fyrsitsig i stället för femsitsig. De som kört Bentley Bentayga tror ibland att det är en elbil, så tyst går den.

Trots prislappen, som ofta närmar sig 3-miljonersstrecket för W12-versionen med lite utrustning, har 30-talet svenskar redan köpt och fått sin Bentayga levererad.

Bland köparna finns popikonen Per Gessle som äger en svart Bentayga W12 av senaste årsmodellen via ett av sina bolag.

En annan känd svensk som investerat i bilen är fotbollsspelaren Carlos Strandberg i Malmö FF. Anfallsstjärnan har nyligen köpt en grå Bentayga av 2017 års modell.

Bland övriga ägare finner vi ett antal framgångsrika entreprenörer, såväl McDonalds-krögare, ICA-handlare, tandläkare som tvätteriägare har fallit för bilen.

Två lite mer kända namn bland näringslivsprofiler som äger en Bentayga är Johan Carlström, tidigare vd för Fingerprint, samt klockkungen Filip Tysander som grundat Daniel Wellington som gör världssuccé med sina klockor.

Det är dock oklart om Tysander köpt sin Bentayga med det dyraste tillvalet, en Breitling-klocka i vitt guld som är integrerad instrumentpanalen. Priset för klockan? 1,5 miljoner kronor, eller motsvarande 1000 Daniel Wellington-klockor…

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com