Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Per Gessles nya lyxköp – bilar värda 40 milj

Stjärnan äger nu två LaFerrari

Musikikonen Per Gessle, 59, utökar sin exklusiva bilsamling med Ferrari-bilar.
Flera nya bilar som tillsammans är värda närmare 40 miljoner kronor har hittat in i stjärnans garage.
Gessle har numera två Ferrari LaFerrari, en kupé och en cab, och har dessutom köpt en mycket ovanlig Ferrari 250 GTE veteranbil.

Per Gessle har gjort sig känd som en riktig bilentusiast och en av Sveriges främsta bilsamalare. För några år sedan innehöll stjärnans Ferrarisamling ett antal bilar värda över 25 miljoner kronor.

Sedan dess har två saker hänt: Värdet på Ferraribilar har rusat ihöjden, och Per Gessle har investerat i flera nya exklusiva bilar.

Den mest markanta förändringen är att Per Gessle nu äger två exemplar av den superexklusiva bilen Ferrari LaFerrari. Bilen är en hybridsportbil med över 900 hästkrafter och hisnande prestanda. Gessle fick leverans på en av de sist tillverkade LaFerrari-bilarna under förra året,samtidigt som priserna påmodellen rusat i höjden på bilauktioner. Den nya bilen är dessutom en cabriolet, en grå så kallad LaFerrari Aperta. Tillsammans är de två Ferrari LaFerrari-bilarna värda ungefär 60 miljoner kronor att döma av de senaste auktionspriserna. För Gessle har det varit en kanonaffär – då han fått köpa dem nya av Ferrari och värdet skjutit i höjden efter leverans.

Även Zlatan har en LaFerrari – men bara en.

Men Gessle nöjde sig inte med att ha två exemplar av världens främsta hybridsportbil.

Via sitt bolag har han dessutom köpt in en av de mest exklusiva veteran-Ferraris som finns i Sverige. Det handlar om en Ferrari 250 Granturismo som funnits i Sverige ända sedan den var ny 1962. Bilen köptes ursprungligen ny av Gösta Åhlén, på sin tid ägare av varuhusen Åhléns och Tempo. Priset för bilen är okänt, men snarlika bilar säljs på auktion för 5-6 miljoner kronor. Gessle köpte bilen i början av 2018.

Hela Ferrarisamlingen torde i dagsläget vara värd närmare 100 miljoner kronor, då den bland annat innehåller en Ferrari Dino i närmast nyskick och ett antal andra exklusiva Ferrari-värstingar.

– En bil som är väldigt kul är en gammal Ferrari från 70-talet. En sådan Dino som Tony Curtis hade i ”Snobbar som jobbar”. Den har jag alltid velat ha, så den köpte jag för några år sedan. Just nu är den på lagning, för att motorn skar. Det gör ont i själen, har han tidigare berättat i en intervju.

Till vardags åker dock inte Per Gessle med LaFerrari eller veteran-Ferrari. Nyligen köpte han en ny bruksbil, en Bentley Bentayga W12 för omkring tre miljoner kronor.

Några av Per Gessles bilar

Bentley Bentayga W12 2017

Rolls-Royce Phantom  2005

Ferrari Laferrari 2014

Ferrari Laferrari Aperta2017

Ferrari F430 Scuderia 2008

Ferrari 599 GT 2011

Ferrari F12 2016

Ferrari Dino 246 1971

Ferrari 458 Italia 2015

Ferrari 550 Barchetta 2001

Ferrari 250 Granturismo 1962

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com