Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Bentley testade nya Flying Spur i 360 km/h

Superlimon presenteras inom två veckor

Hör du också till dem som tycker att det känns för nyrikt med en Bentley Bentayga? Hav förtröstan, den 11 juni visar Bentley upp nya eleganta Flying Spur. Men redan i dag får du ett smakprov på vad som komma skall.

Bentley Bentayga har blivit en veritabel försäljningssuccé i Sverige och i kundkretsen finns såväl fotbollsproffs, klockkungen Filip Tysander som ICA-handlare.

De som åkt Bentley under längre tid tycker måhända att Bentayga börjar bli för vanlig.

Nu kan de kunderna skönja ljuset i tunneln, den 11 juni presenterar Bentley nya Flying Spur, en elegant fyradörrars limousine för de som tycker en suv känns lite vulgär.

Bentley har redan nu sänt ut både film och bilder som fått köplusten att svalla hos oss. En redaktör från brittiska Autocar har dessutom fått provåka och rapporterar om att bilen testkörts i 360 km/h på Nardobanan.

Så snabb blir knappast produktionsvagnen, även om den kommer ha W12:an på sex liter med dubbelturbo och 625 hästkrafter. För mindre burgna kunder finns även en instegsmodell med fyraliters V8 med dubbelturbo och 542 hk. Den miljömedvetne får vänta lite längre på plug-in-hybriden som får en liten V6:a på 2,9-liter.

För att få ner hästkrafterna i marken är Flying Spur fyrhjulsdriven.

Bentleys filmer avslöjar också att bilen verkar få fyrhjulsstyrning, för att få bättre höghastighetsegenskaper så styr bakhjulen under kurvtagning. Bilen får också en aktiv fjädring vid namn Bentley Dynamic Ride som ändrar styvheten i fjädringen för att minimera bilens krängning.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com