Redaktionen tipsar

Nya Bentley Flying Spur: "En fantastisk lyxkänsla"

Video: Se testkörningen av 2,2-miljonersbilen

Den bästa och snyggaste bil som Bentley producerat? Jo, men också ett riktigt imponerande kraftpaket.
Här är åtta minuters video-njutning av nya Flying Spur.
– Under huven finns en kraftfull W12:a som producerar 626 hästkrafter, men jag har kört elbilar som låter mer än den här Bentleyn, säger  Tim Stevens på amerikanska bilsajten Roadshow.

För tre år sedan presenterades senaste Bentley Continental GT, och sedan oktober har sedanversionen Flying Spur börjat produceras i Crewe, England.
Bilsajten Roadshow har just fått testa bilen på vintervägar och man kan konstatera att upplevelsen imponerar på  motorjournalisten Tim Stevens.
– En fantastisk lyxkänsla rakt igenom. Man kan inte sätta sig i förarsätet utan att vilja peta på alla detaljer. Allt känns lockande att få använda, säger han.
Men Stevens frågar sig också om en sedan fungerar kommersiellt i en tid då alla tillverkare spottar ur sig suvar.
Svaret? Jo, den här bilen har allt – och lite till.
– Att köra den är en fantastisk upplevelse – vridmomentet på 900 Nm gör att bilen bara fortsätter att accelerera när jag trycker på gaspedalen. Men det är som passagerare där bak som jag verkligen kan njuta av all lyx, säger Tim Stevens.
Eftersom totallängden är 5,30 meter har bilbyggarna fått möjlighet att skapa en magiskt bra komfort och ett väl tilltaget utrymme för passagerarna i baksätet.  Inredningen är ett överdåd av hantverkskunnande i världsklass. – Men Bentley har lyckats hålla balansen och inte bli smaklösa, säger Tim Stevens medan han sträcker på sig där bak.

Motorn i Flying Spur är samma mäktiga 6-liters W12:a som i Continental GT Speed, vilket betyder 626 hk och 900 Nm. Det är en fantastisk maskin som ger Flying Spur en toppfart på 322 km/h och en acceleration från 0–100 km/h på 4,4 sekunder.

Lyxbilen har börjat levereras till rika kunder, för prislappen är saftig. Räkna med ett startpris på 185 000 pund (närmare 2,2 miljoner kronor), som är runt 15 000 pund mer än för utgående version av Flying Spur. Men bilen som testas i videon är ännu mer påkostad.

– Vid första ögonblicket, när jag fick se det här exemplaret i mörkgröna färgen Verdant, kändes bilen modern och vacker. Men intrycket förstärks även av detaljerna, som det så kallade Blackline-paketet, som ger bilen ett nedtonat och modernt utseende, säger Tim Stevens på Roadshow.
– Och under huven finns en kraftfull W12:a som producerar 626 hästkrafter, men jag har kört elbilar som låter mer än den här Bentleyn. Den är så tyst och så underbart bekväm.

Köp Bentley Flying Spur här

Snabbfakta Bentley Flying Spur

Motor: Tolvcylindrig bensin.
Cylindervolym: 5 998 cc.
Effekt: 626 hk.
Vridmoment: 900 Nm.
Kraftöverföring: Fyrhjulsdrift, automat.
0–100 km/h: 4,4 sekunder.
Toppfart: 322 km/h.
Bränsleförbrukning: 14,7 liter per tio mils blandad körning.
CO2: 343 gram/km.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com