Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Miljonkuppen: Stal Sveriges dyraste SUV

Tog nyckeln - försvann med Bentley Bentayga

Tjuvarna slog till mot villan utanför Norrköping och stal Sveriges dyraste SUV. De stal nycklarna och körde i väg i Bentley Bentayga W12 värd över 2,5 miljoner kronor.

Det är andra gången en Bentayga stjäls på kort tid i Sverige.

Bentley Bentayga har blivit något av de rikas favoritbil i Sverige. Drygt 30 exemplar har sålts och bland ägarna finns Per Gessle, klockkungen Filip Tysander och fotbollsproffset Carlos Strandberg. Fram till att Rolls-Royce Cullinan börjar levereras är Bentayga Sveriges dyraste SUV. Trots att modellen är mycket ovanlig har den redan drabbats av stölder.

Senast slog biltjuvar till natten fredag 16 november och lördag 17 november mot en lyxvilla utanför Norrköping. Tjuvarna bröt sig in i villan och i huset stal de flera saker, men det mest värdefulla de kom över var nycklarna till Bentleyn, de tog bilen värd över 2,5 miljoner och körde i väg – sedan dess är den spårlöst borta. Bilen var bland annat utrustad med svart skinninredning med kontrastsömmar och broderade Bentleyemblem och hade tv-skärmar i baksätet.

Stölden är den andra på kort tid där tjuvarna kommer undan med miljonbilen Bentayga. I mitten av mars slog biljtuvar till med exakt samma tillvägagångssätt. Den här gången var det ägarna till en herrgård i Sörmland som drabbades. Tjuvarna smög sig in i huset vid 02-tiden och tog nycklarna och körde sedan i väg med bilen, värd 2,7 miljoner, som stod parkerad utanför. Den enda som märkte något var hunden som skällde.

Polisens råd är att förvara din värdefulla bil i ett låst garage, ha nyckeln i säkert förvar och se framförallt till att den inte är för nära bilen så att tjuvar kan använda signalförstärkare.

För försäkringsbolagen blir det dyrt. Två försvunna Bentley Bentayga värda över fem miljoner kronor motsvarar mer än ett dussin av Volvo V90, Sveriges mest sålda bil.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com