Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Bentley visar upp världens snabbaste suv

Bentayga Sport får trimmad W12, kjolar och spoiler

Nu lanserar Bentley världens snabbaste suv. Nya Bentayga Speed toppar 306 km/h och gör 0-100 på 3,9 sekunder. Den monstruösa lyxbilen med en W12:a på 635 hk debuterar på Geneve-salongen om ett par veckor.

Bentley Motors avslöjade i dag att man släpper världens snabbaste suv. Bentayga Speed får en trimmad W12:a och kör förbi tidigare ettan Lamborghini Urus med någon kilometer och någon tiondel.
För att matcha de förbättrade fartresurserna har Bentayga Speed även pimpats utvändigt. Mörkfärgade strålkastare, svart grill, sidokjolar, gigantiska lågprofildäck och en spoiler på bakluckan. Ehuruvida en Bentley passar i sportiga kläder överlåter vi till köparna att bedöma, men en första titt visar en tämtligen attraktiv sport-suv.

Interiört har Bentayga Speed fått en rejäl översyn och ska kännas mer sportig än elegant. Bland annat ny kontrastsöm på diamantmönstret, och för första gången Alcantara-material i en Bentayga. Nya skulpterade dörrsidor ingår också i konceptet.
Precis som för alla Bentayga har bilen elektroniskt differentiallås och upp till åtta kördynamiklägen. Sportläget har styvats upp och bilen får även ett ärtigare avgasljud

Kunderna kan förstås anpassa Bentayga Speed till sina egna önskemål. På tillbehörslistan finns keramiska bromsar, 22-vägs justerbara framsäten med massagefunktion, kolfiberpaneler och humörbelysning.

Bentayga Speeds keramiska bromsar är de största bromsar som någonsin suttit på en Bentley och ska klara temperaturer på upp till 1000 ° C. De sparar också mer än 20 kg över järnbromsar. Helt perfekt för den som vill köra sin lättade Bentayga på bana…

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com