Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Lamborghinis nya super-hybrid

Får V12 och elmotor - totalt 838 hk

Här är bilen som får Ferrari att kippa efter andan. Lamborghini presenterar senare i år en hybridsportbil med V12-motor på 6,5 liter. Alla 63 exemplaren är redan sålda.

Lamborghini satsar på miljön (hosthost…) och släpper en laddhybrid på Frankfurtsalongen senare i år. Det handlar om en produktionsbil som hämtar mycket av designen från konceptet Terzo Millenio som visades ifjol. Modellnamnet är inte officiellt men just nu är kodnamnet LB48H.

Bilen får en mittmonterad V12:a på 6,5 liter som driver på bakhjulen och en elmotor som driver framhjulen. Enligt rykten får bilen 838 hästkrafter. Bilen kommer bara att tillverkas i 63 exemplar för att hylla Lamborghinis grundande 1963. Enligt Lamborghini är alla 63 exemplaren redan sålda.

Grundtekniken från den nya hybriden kommer sedan att återanvändas i efterträdaren till Aventador som presenteras nästa år. Men företaget har inga planer på att överge V12-motorn, som ses som en av märkets viktigaste tillgångar.

Men bilen kommer trots att den har en av marknadens koldioxidstinnaste motorer att kunna köras endast på el. Någonstans mellan 30-50 km uppges räckvidden bli. För att kompensera för batteriets vikt kommer mycket kompositmaterial användas i chassi och kaross.

Redan på Geneve-salongen i början av mars släpper Lamborghini en annan nyhet, en offroad-version av suven Urus. Och på Frankfurt-salongen väntas en hybridversion av Urus.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com