Redaktionen tipsar

Bildspecial: Lamborghinis nya hybridmonster

Men Sian tillverkas bara i 63 exemplar

Den mest kraftfulla bil som Lamborghini byggt. Här är hybriden Sian med 808 hästkrafter.
Varsågod – njut av bilderna. För chansen att se den på svenska vägar är ytterst liten. Modellen ska nämligen bara byggas i 63 exemplar.

Om bara någon dag kommer Lamborghini Sian att avtäckas på Frankfurt Motor Show under stor pompa och ståt. Men redan i går kväll lät den italienska tillverkaren världens motortidningar få chansen att publicera bilder och presentera lite mer fakta.

Sian är i princip en hybridversion av Aventador SVJ och kommer att tillverkas i 63 exemplar, varje bil med en prislapp på cirka 36 miljoner kronor.
Innan du börjar förhandla med din bank om ett lån för att köpa ett exemplar bör du dock veta att ALLA exemplaren tyvärr redan är bokade.
Det är många fantaster som vill äga mildhybriden med en likadan V12-motor som Aventador, men med en elmotor som ger 34 extra hästkrafter. Standard-Aventadoren SVJ producerar 770 hästkrafter medan Sian har 808 hästkrafter.

Vi har fått två spännande nyheter om elmotorn och batteriet:
När man backar, parkerar eller kör i låg fart är det enbart elmotorn som jobbar. Och bilen fått en superkondensator, som klår konventionella litiumjonbatterier med besked och håller laddningen 20 gånger längre.
Superkondensatorn klarar också många laddningar – fortfarande efter 30 000 laddningar är de som nya. Dessutom går det snabbt att ladda och det beror på att superkondensatorn lagrar elektriciteten statiskt på ytan av ett material i stället för att, som vanliga batterier, utnyttja en elektrokemisk reaktion.
Elmotorn och superkondensatorn väger endast 34 kilo.

Designen imponerar redan på många bilkännare. Dörrarna och bakdelen beskrivs som unika och fronten anses vara influerad av Terzo Millennio-konceptet som släpptes 2017.
En logo med siffran ”63” syns på sidan och ska vara en referens till Lamborghinis födelseår, 1963.

Lamborghini Sian ska göra 0-100 km/h på mindre än 2,8 sekunder och ha en toppfart på 350 km/h.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com