Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Kraftiga förseningar på Teslas fabrik

Hade planerat att öppna i sommar

Större
Stäng
  • Foto: Tesla
    Foto: Tesla
  • Foto: Tesla

Tesla hade planerat att öppna sin stora fabrik i närheten av Berlin till sommaren, men nu är projektet kraftigt försenat. 

Tesla står inför massiva förseningar på sin bilfabrik i Berlin, och kommer antagligen inte kunna öppna den i sommar som planerat, rapporterar Automobilwoche. 

Viktiga och kritiska byggnader är inte byggda på platsen i Grünheide, nära Berlin, och det är fem månader före den planerade öppningen av fabriken, uppger källor till publikationen. Dessutom har inte heller Tesla lämnat in någon byggnadsansökan för en batterianläggning, som de tänker bygga på samma plats. 

LÄS MER: Tesla Roadster försenas

Tesla siktar på att påbörja produktionen av Tesla Model Y kompakta crossover i juli, och kapaciteten ska vara 500 000 fordon årligen. I fabriken ska även Model 3 och eventuellt en halvkombi som designats exklusivt för Europa produceras. 

I ett dokument till amerikanska säkerhets- och handelsmyndigheten, har Tesla själva pekat på att de har begränsad erfarenhet av tillverkning utanför Kalifornien och att de kanske inte hinner med tidsplanen för bygget på grund av frågor kring regelefterlevnad, upphandlingar och begränsningar i leveranskedjan. 

Dessutom kan Tesla även få betydligt mindre i subventioner till batteridelen av projektet än vad som tidigare har sagts. Förra månaden godkände EU statligt stöd till Tesla, BMW och andra företag för att hjälpa industrin att producera fler elbilar. Enligt uppgifter skulle Tesla få en miljard euro (cirka 10,1 miljarder svenska kronor). Men enligt representanter för tyska myndigheter finns det inte några detaljer på hur mycket pengar som ska gå till vilka projekt.

LÄS ÄVEN: Här är bilarna med mest nöjda ägare

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com