Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Koenigsegg Agera RS med detaljer i guld

"Naraya" den första Agera RS till Europa

Koenigsegg Agera RS har just gått i produktion. Det första exemplaret till den europeiska marknaden är någonting alldeles extra.

På torsdag öppnar Salon Privé Concours d’Elegance på Blenheim Palace i Oxfordshire, England. Där flockas de finaste av både bilar och människor och där kommer svenska Koenigsegg att visa upp den senaste från fabriken i Ängelholm.

Döpt till ”Naraya” av sin ägare är just den här Koenigsegg Agera RS någonting alldeles extra. Inte nog med att den är utförd helt och hållet i blåtonad kolfiber inifrån och ut, den har också klätts med äkta bladguld i allt som glimmar.

Koenigsegg flög in en hantverkare (han heter tydligen Ettore Gallegaro) från Italien för att under två veckor limma guld på bilens detaljer. Någonstans har också 155 diamanter hittat hem i bilen. Om det får den att gå fortare framgår inte.

Tillräckligt fort går det nog ändå. Dubbelturbo-åttan levererar 1.160 hästkrafter som hittar ner till asfalten genom en sjuväxlad växellåda.

På Blenheim Palaces gräsmatta kommer Naraya att flankeras av den sista tillverkade Agera R samt den One:1 som nyligen slog hastighetsrekord på Bruntingthorpe i Storbritannien.

Foto: Koenigsegg Automotive AB
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com