Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Klassisk modell görs om till elbil

Ska ha över 1 200 hästkrafter

En av de mest klassiska modellerna som har tillverkats kommer nu konverteras om till elbil, och designern som skapade bilen under 50-talet är med på projektet.

Det irländska företaget Ava har planer på att konvertera en av Chevrolets mest klassiska modeller, en Chevrolet Corvette C2, så att den drivs på el, skriver Motor Authority.

Ava ska samarbeta med sportbilsdesignern Peter Brock och även av Ian Callum. Peter Brock var den designern som ritade linjerna på det som skulle komma att bli C2 Corvette, och då var han bara 19 år gammal och arbetade med Bil Mitchell på General Motors. De samarbetade under 50-talet, för att ta fram de första skisserna på koncepten som användes till för att utveckla Q Corvette och konceptet Corvette Stingray, med andra ord, inspirationen för C2. 

LÄS MER: Songsan SS Dolphin kopierar klassisk Chevrolet

Dock förvandlades inte alla Brocks idéer från vision till verklighet. Därför tänker nu Ava genomföra hans idéer genom att tillverka den elektriska Corvetten, kommer kommer heta Ava Stingray.

Få detaljer har framkommit om projektet, men det ska bli en supersportbil, med över 1 200 hästkrafter. Den ska också ha elmotorer på varje axel, så att den får fyrhjulsdrift. Firmans förra projekt var att elektrifiera en Ferrari 308. 

Modellen kommer visas upp i sin helhet senare den här månaden. Ava planerar ett begränsat antal bilar, och varje bil kommer ha en sjusiffrig prislapp.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av AVA electrifi (@ava.electrifi)

LÄS ÄVEN: Uppgifter: Corvette dumpar förbränningsmotorer

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com