Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Songsan SS Dolphin kopierar klassisk Chevrolet

Kan köra upp till 10 mil på el

Större
Stäng
  • Songsan SS Dolphin har inspirerats kraftigt av Chevrolet Corvette från 1958. 
Foto: Songsan Motors
    Songsan SS Dolphin har inspirerats kraftigt av Chevrolet Corvette från 1958. Foto: Songsan Motors
  • Songsan SS Dolphin har inspirerats kraftigt av Chevrolet Corvette från 1958. Foto: Songsan Motors

Den kinesiska biltillverkaren Songsan Motors har presenterat en ”ny” modell och det är inte vilken som helst. Företaget har skapat en kopia av Chevrolet Corvette C1 från 1958.

Många drömmer säkert om att skaffa en klassisk bil i vintage-stil. Och nu har du möjligheten, nästan i alla fall. Carscoops skriver om kinesiska Songsan som har släppt en ny modell: Songsan SS Dolphin. Bilen är delvis kopierad från 1958 Chevrolet Corvette C1.

Allt kanske inte är hundra procent identiskt, men visuellt ser det ut som en Corvette C1 från 1958. Den har fyra LED-strålkastare samt ett kromgaller som inspireras av Corvette. Även vindrutan är kromad och karosseriet påminner en hel del om originalet. Baktill är det nästan en identisk kopia, förutom SS Dolphin-loggan som syns i stället för Corvette-dito. Bilens hardtop kan placeras i bagageutrymmet.

Foto: Songsan Motors

Bilen är 4,8 meter lång, 1,85 meter bred och 1,39 meter hög. Den är med andra ord 3 decimeter längre och 0,94 decimeter högre än originalet.

Interiören har en klassisk stil som blandas med modern teknik. Instrumentklustret är digitalt och har ett infotainmentsystem. Panelen är i trä och accenter i metall. Under motorhuven finns en 1,5-liters turbomotor samt ett batteri med kapaciteten på 16 kWh. Enligt uppgifter ska drivlinan levereras av kinesiska BYD. Om man enbart vill köra på el är räckvidden mellan 9 och 10 mil. Accelerationen 0-100 km/h går 4,9 sekunder.

Priset i Kina är motsvarande cirka 774 000 svenska kronor.

Foto: Songsan Motors

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com