Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Karma GS-6 – Fisker Karmas efterträdare

Ny kostym och nytt namn sedan ett par tillbaka

Större
Stäng
 • Foto: Karma
  Foto: Karma
 • Foto: Karma
  Foto: Karma
 • Foto: Karma
  Foto: Karma
 • Foto: Karma
  Foto: Karma
 • Foto: Karma
 • Foto: Karma
 • Foto: Karma
 • Foto: Karma
 • Foto: Karma
 • Foto: Karma
 • Foto: Karma
 • Foto: Karma

Kommer ni ihåg Fisker Karma? Nu kommer den i ny kostym, och sedan ett par år tillbaka med nytt namn: Karma GS-6. 

Den amerikansk-danska biltillverkaren Fisker producerade laddhybrider och var mest kända för Fisker Karma. De gick i konkurs och två år senare skapade Henrik Fisker Karma Automotives och har bland annat producerat Karma Revero. 

Nu börjar nästa kapitel hos Karma då de har introducerat nya GS-6. Om man sedan tidigare har koll på biltillverkaren, så ser man att de har behållit Revero GT:s design. 

Modellen har tre olika trimmnivåer: Standard Lyxury och Sport. Dock finns inte så många detaljer om de olika nivåerna, men man kan välja mellan 21, eller 22-tums hjul som har ett bromssystem från Brembo. 

Även interiören väldigt lik den i Revero, och det betyder att man hittar ett digitalt instrumentkluster och ett 10,2 tums infotainmentsystem med Android Auto och Apple CarPlay-kompabilitet. Den har även uppvärmda säten, ljudsystem med åtta högtalare, samt Over the Air-uppdateringar. 

Karma GS-6 har fem olika läderklädslar att välja mellan, och modeller går även att få med unika alternativ, såsom återvunnet trä som räddats från olika bränder i Kalifornien. 

LÄS NER: Fisker tillbaka – och lovar billig el-suv

Tittar man på säkerheten så har modellen åtta olika krockkuddar, och även förarhjälpmedel såsom avåkningsvarnare, adaptiv farthållare som anpassar sig till framförvarande bilar, och autobroms. Den har även system för övervakning av döda vinkeln, olika antikollisionsvarningssystem, parkeringssensorer, samt kamerasystem som ser 360 grader av bilens omgivning. 

GS-6 är en elbil med en räckviddsförlägnare. Den har ett 28 kWh litiumbatteri som matar de två monterade motorerna som sitter på bakaxeln, och ger en kombinerad effekt på upp till 536 hästkrafter och ett vridmoment på 746 Nm. 

Batteriet har en räckvidd på 129 kilometer på ren el, och den förstärks av en turboladdad trecylindrig 1,5-liters motor som fungerar som en generator. Därmed har en totalt räckvidd på 579 km, och man förlänger räckvidden genom att helt enkelt tanka. 

Bilen har tre olika körlägen; Stealth, där man enbart använder sig av batteriet; sustain, där man låter motorn ladda upp batteriet; samt sport, där man använder batteriets maximala prestanda. Då går 0-100 mph på 3,8 sekunder. 

I dagsläget är det oklart när den kommer till Sverige, eller eventuella priser. Senare i år kommer även renodlad elbil med en räckvidd på 483 kilometer. 

LÄS ÄVEN: Fisker Karma återuppstår som Revero

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com