Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Inför lanseringen – Lotus suv får sitt namn

Börjar på bokstaven e

Större
Stäng
  • Lotus Eletre lanseras 29 mars. Foto: Lotus
    Lotus Eletre lanseras 29 mars. Foto: Lotus
  • Lotus Eletre lanseras 29 mars. Foto: Lotus

Under morgondagen lanseras Lotus nya elektriska suv, som har det interna kodnamnet 132. Nu har den fått sitt officiella namn, och det börjar på bokstaven e.

I september förra året presenterades Lotus Emira, den sista sucken för den bensindrivna Lotusen. Det är en del av den elektrifieringsplan som den Geelyäga biltillverkaren har inför framtiden.

Fram till 2026 ska Lotus lansera fyra nya elbilsmodeller. Först ut är kodnamn 132, en elektrisk suv som snart ska lanseras. Den kommer vara i en liknande storlek som Tesla Model X, och hoppas kunna få en Porsche Cayenne-liknande succé som den tyska biltillverkaren fick när de lanserade sin suv.

Inför lanseringen har nu Lotus namngett 132: Lotus Eletre. Därmed fortsätter den brittiska biltillverkarens tradition med att namnge modellerna med ett namn som börjar på bokstaven e.

Lanseras 29 mars 

Enligt uppgifter från Carscoops kommer den ha olika batteristorlekar på mellan 90 och 120 kWh, och 800-volts arkitektur. Accelerationen 0–100 km/h ska gå på mindre än tre sekunder på vissa versioner av modellen.

Utöver Lotus Eletre kommer de 2023 lansera Type 133, en fyradörrars sedan som är ungefär lika stor som Tesla Model S, medan en mellanstor elsuv kommer 2025. 2026 lanseras en elektrisk sportbil, type 135, som har utvecklats i samarbete med Alpine.

Lotus Eletre lanseras i morgon kväll.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com