Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Bensinlotusens sista suck – Emira

400 hästkrafter

Större
Stäng
  • Lotus Emira
    Lotus Emira. Foto: Lotus
  • Lotus Emira. Foto: Lotus

Nu har Lotus avslöjat både priserna och specifikationerna för den sista bensindrivna modellen från Lotus: Lotus Emira.

Lotus har nu bekräftat priserna och specifikationerna på nya Lotus Emira. Modellen är den första sportbilen från den brittiska sportbilstillverkaren på många år, men även den sista modellen med en bensindriven förbränningsmotor.

I Tyskland kommer den kosta från 95 995 euro, vilket motsvarar 981 000 svenska kronor. Produktionen av bilen startar nästa vår och ska levereras till kunderna nästa höst.

Emira har mittmotor och ska enligt Lotus förkroppsliga biltillverkarens omvandling, men har samtidigt de kännetecknen som en Lotusbil ska ha och bygger på arvet från Elise, Exige och Evora.

LÄS MER: Lotus växlar upp – fyra nya modeller till 2026

Emira har ett lättvikt aluminiumchassi och under motorhuven finns en Toyota 2GR-FE 3,5-liters kompressorladdad V6-motor. Motorn levererar 400 hästar och kraften till hjulen går via sexväxlad manuell låda, och det går även att få den som automat. Med dubbelkopplingslåda är vridmomentet på 420 Nm. Har man dessutom växlingspaddlar så är motsvarande siffra 430 Nm. 0–100 km/h på 4,2 sekunder med automatlådan, en tiondel snabbare än med manuell växling. Toppfarten är på 290 km/h. Bilen har 20-tums lättmetallfälgar. Den har även tvådelade bromsskivor och ett däckstrycksövervakningssystem.

Den första upplagan av Emira går att få i sex olika färger: Seneca Blue, Magma Red, Hethel Yellow, Dark Verdant, Shadow Grey och Nimbus Grey. I sin tur har interiören sju olika färger att välja mellan, däribland nappaläder.

Som tillval finns även ”Drivers Pack” som lägger till tourfjädring, och då får även bilen Goodyear Eagle F1 däck. Det går även att lägga till ett designpaket och bekvämlighetspaket så att föraren får tillgång till backkamera, avbländande backspeglar och automatiska vindrutetorkare.

Några svenska priser har inte presenterats.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com