Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Honda gör en modern hundkoja

Eldriven småbil ska börja säljas inom två år.

Med Urban EV Concept ger Honda en försmak av en kommande elbil som blir verklighet 2019.

Åt vilket håll är designtrenderna på väg för tillfället? Suv ska det vara så klart, allting som inte heter Cross eller X eller Geggamoja är ute. Annars är det vinklar och vrår, märkliga vikningar och så effektfulla karossveck som möjligt. Särskilt ska våra dagars konceptbilar sticka ut åt alla håll, spektakulärt men opraktiskt.

Bah, sade Honda och ritade en fyrkant. Urban EV Concept ska vara en försmak av en kommande Hondamodell med eldrift och formen är minst sagt minimalistisk. Grillen är hämtad från Volkswagen Golf 1975 och resten av bilen är en Mini, alltså en hundkoja. Närmare bestämt den italienska varianten av hundkoja, den som fick heta Innocenti.

Innocenti

Innocenti spydde även fram en Allegroversion.

Här glupar inga luftintag i fronten, här finns ingen påklistrad terrängplast som ska ge sken av attityd. Honda Urban EV Concept är en uppfriskande bris i en mojnande bransch. Insidan ser mer ut som en nyrenoverad hotellobby än en bil och in dit kommer man genom bakhängda dörrar.

Om interiören kommer att vara fullt så vågad när bilen går i produktion om ett par år återstår att se, men klart är att Hondas koncept är en försmak av en kommande liten elbil från märket. Mycket mer än så avslöjas inte i nuläget, men nog ger den här lilla karamellen mersmak. Frågan är bara vad man ska kalla den. Hondakoja?

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com