Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Opel Karl Rocks får terrängtycke

Småbilen får ett lyft för att se tuffare ut

Höjd fjädring och tuffare plastdetaljer ska få Opel Karl att se ut att vara sugen på svampskogen. Men några tekniska förändringar blir det inte.

Opel Karl är i sin vanliga version en praktisk liten låda som byggs i Sydkorea och är syskon till Chevrolet Spark. Högt bruksvärde och lågt pris hör till argumenten som ska locka köpare.

Nu kommer ytterligare ett argument: skogsmullelook. Opel Karl Rocks ska debutera på Parissalongen och är en Opel Karl i gummistövlar. Med en skvätt högre fjädring, tuffare stötfångare och terrängplast runt hjulhusen ska Opel Karl Rocks utstråla utomhus, skogspromenader och skäggstubb. En och annan tygbit i inredningen kommer också att bytas ut.

Utomhus, där Opel Karl Rocks vill vara.

Utomhus, där Opel Karl Rocks vill vara.

Men någon terrängbil är det inte fråga om. Den trecylindriga motorn kommer fortfarande att skicka de 75 hästkrafterna till framhjulen och några andra tekniska förändingar är det inte fråga om. Så betrakta Opel Karl Rocks som samma bil som innan, med högt bruksvärde och en aning högre pris.

Opel Karl Rocks kommer att komma ut på marknaden i slutet av det här året. Exakt hur mycket dyrare den kommer att bli jämfört med standardmodellens grundpris 99.900 kronor är inte klart i nuläget.

Foto: Opel AG, Oliver Herold/Wikimedia Commons
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com