Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Hårdare hastighetskontroller denna vecka

Skärpt övervakning från och med i dag.

Polisen skärper övervakningen från och med i dag. Insatsen ska bidra till att minska antalet döda och svårt skadade i trafiken.

Under de senaste tolv månaderna gick 250 personer åt i trafiken. Enligt polisen skulle 15 av dem kunna ha rättads om medelhastigheten på de svenska vägarna var en enda kilometer per timme lägre.

Därför kommer man under den här veckan att skärpa hastighetskontrollerna. ”Ska vi rädda liv måste medelhastigheten sänkas. Det är därför viktigt att kontrollerna riktar sig mot både de fåtal som kör mycket för fort och de många som kör lite för fort”, säger Ursula Eriksson som är trafikstrateg på Polismyndigheten i ett pressmeddelande.

U.S. Air Force

Så kör inte för fort.

Var kontrollerna ska ske bestäms lokalt utifrån målet att ha störst effekt på antalet döda och svårt skadade i trafiken. Veckan är initierad på central nivå av EU och sker samtidigt i alla medlemsländer.

Så ta det lugnt i trafiken – den här veckan inte bara för att undvika olyckor, utan också för att slippa åka fast och bli av med både kort och kaffekassa.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com