Redaktionen tipsar

Här retar svenske stjärnan upp Kina

Tvingas till förklaring efter flaggviftandet

Här retar svenske racerföraren Thed Björk gallfeber på kinesiska internetanvändare. Efter sin första seger i Lynk & Co-bilen har Geelys ledning tvingats gå ut och förklara svenskens beteende.  – Han fick flaggan av publiken, inte av oss, säger Yang Xueliang, vice vd för Geely.

Svenske racerföraren Thed Björk tog en skrällseger med sin Lynk & Co 03 i WTCR-racingen i Marrakech förra helgen. Björk kör en Lynk & Co-bil som är byggd av det nya bilmärket som ingår i Geely, samma koncern som Volvo.

Reaktionerna i sociala medier i Kina efter segern har dock varit delade och inte så glädjefyllda som man kan förvänta sig.

Thed Björk hoppade efter segern upp på taket till sin Lynk & Co och viftade med en kinesisk flagga. Det har fått många internetanvändare i Kina att reagera och bli arga. Det anses inte lämpligt att en västerlänning gör så med den kinesiska flaggan.

Efter segern har Geelys vice vd Yang Xueliang tvingats förtydliga att det inte var Geely eller Lynk & Co som satte den kinesiska flaggan i händerna på Björk. Flaggan kom från någon okänd i publiken.

– Det är okej om du inte jublar för oss, men det finns ingen anledning att bua, säger Yang på sociala medier.

Thed Björk var dock jublande glad efter segern, som är sensationell för ett helt nybildat stall.

– Alla i stallet har jobbat så hårt för det här under vintern och att vinna debutracet i nya Lynk & Co 03 är en fantastisk belöning för alla involverade, säger Thed Björk.

Det här var den första av tio FIA World Touring Car Cup-deltävlingar.

– Vi var lite överraskade av vår fart, särskilt som det är ett av de tuffaste fälten i historien. Jag kan inte tacka alla tillräckligt för den här fantastiska starten, säger Thed Björk.

Trots en del negativa reaktioner i sociala medier var förstås Geely som äger både Volvo och Lynk & Co nöjda med debuten.

– Det är ett historiskt ögonblick för kinesisk bilindustri med Lynk & Co som tar hem det första WTCR som en kinesisk biltillverkare vunnit. En otrolig start på säsongen, säger Victor Yang, vice vd för kommunikation på Geely Group.

Nästa raceweekend för WTCR är i Ungern 26-28 april.

Racerbilen Lynk & Co Cyan är även släppt i en gatlegal version med 528 hästkrafter som du kan njuta av i bildspelet ovan.
Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com