Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här är Porsches nya ”snikmodell”

Så mycket kostar nya instegsmodellen av Porsche 911

Nya Porsche 911 är redan en säljsuccé och har hyllats i pressen. Nu kommer bilen i en billigare instegsmodell med mindre motor. Bilen får dock 385 hk och kostar över en miljon.

När nya Porsche 911 visades upp och började säljas var det de dyrare S-modellerna som gällde om du ville vara bland de första med nya 911-generationen av typ 992. En bil som började på 1155 000 kr i pris i Sverige, för det mesta betydligt mer om du ville ha lite utrustning. Men så har den också 450 hk och prestanda bättre än vad en Porsche turbo hade ganska nyligen.

För oss lite mindre bemedlade lanserar Porsche nu en så kallad inropare, en snikmodell. Det handlar alltså om den billigare Porsche 911 Carrera utan tillägget S på bakluckan.

Men så särskilt sniken är nog inte bilen, trots allt har den 385 hk under bakluckan och den stora skillnaden motormässigt är mindre turboaggregat.  Fortfarande tar du dig upp till 100 på 4,2 sekunder och toppfarten är 293 km/h. Klart sämre siffror än med S-modellen, men vem behöver egentligen mer?

Bilen kommer dessutom med något mer vardagsanpassade hjul på 19 tum i fram och 20 tum i bak. Men fortfarande kostar det en förmögenhet när det är dags för däckbyte.

Priset i Sverige börjar på 1 025 000 kronor för 911 Carrera Coupé och 1 160 000 kronor för 911 Carrera Cabriolet. Båda modellerna kan beställas från och med nu. Den fyrhjulsdrivna modellen kommer att finnas tillgänglig inom kort.

Det finns dock massor av extrautrustning som är nödvändig, så din bil lär inte stanna där i pris.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com