Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Allt om helt nya Porsche 911

Så mycket kostar den i Sverige

Nu är nya Porsche 911 äntligen officiell och visas på bilmässan i Los Angeles. Några av de största nyheterna är våtkörningssytemet Wet Mode, Carrera S-motorn på 450 hk och en mer digital förarmiljö.

Redan i dag kan du beställa bilen – som kostar från 1155 000 kr.

 

Mycket är redan känt och smygvisat, men här är alla detaljerna runt nya Porsche 911. Bilen hade världspremiär kvällen innan bilsalongen i Los Angeles. Det handlar om åttonde generationen av modell 911 som debuterade 1963.

Enligt Porsche ”fortsätter den att vara måttstocken bland exklusiva sportbilar och är både tidlös och modern.”

Porsche har försökt följa designspråket som gällt i 55 år, men i övrigt är alla detaljer på bilen helt moderna.

De turboladdade boxersexorna har vidareutvecklats och är starkare än någonsin med 331 kW (450 hk) i S-modellerna.

Effekten är möjlig tack vare bättre turboaggregat och vassare insprutning. De flesta kunder kommer att välja den åttaväxlade PDK-lådan. Tiden då en Porsche växlades manuellt är förbi.

Andra nyheter är nya assistanssystem som Porsche Wet Mode som gör körning på våta vägar säkrare, Night Vision Assist med värmekamera.

Accelerationen från 0–100 km/tim klarar nu båda modellerna på under fyra sekunder. Den bakhjulsdrivna Carrera S behöver 3,7 sekunder och fyrhjulsdrivna 911 Carrera 4S bara 3,6 sekunder. Det gör båda modellerna 0,4 sekunder snabbare än föregående modell.

Toppfarten är 308 km/h (911 Carrera S) och 306 km/h för den fyrhjulsdrivna versionen. Bränsleförbrukningen (redovisad i NEDC) är 8,9 liter per 100 km för Carrera S och 9,0 liter per 100 km för Carrera 4S.

De elektriska dörrhandtagen är på Teslavis nedsänkta i karossen. Bakpartiet domineras på alla modeller av den betydligt bredare variabla bakvingen och den eleganta ljusrampen. Förutom front- och bakpartiet är hela karossen nu tillverkad i aluminium.

Den helt nya inredningen inspireras från 1970-talets 911-modeller. Vid sidan av den centralt placerade varvräknaren – en typisk Porsche-detalj – ger två tunna, ramlösa displayer föraren information.

Som första biltillverkare  har Porsche utvecklat Wet Mode, som ingår i standardutrustningen. Funktionen kan upptäcka vatten på vägbanan och ställer sedan in kontrollsystemen i god tid samt varnar föraren.

Varnings- och bromsassistanssystemet, som ingår i standardutrustningen, upptäcker risk för kollisioner med rörliga föremål och påbörjar nödbromsning om det blir nödvändigt. Vidare finns Night Vision Assist med värmekamera för första gången som tillval i 911. I den adaptiva farthållaren ingår automatisk avståndskontroll, start- och-stoppkontroll, ett reversibelt passagerarskydd och en innovativ autonom funktion för nödassistans.

Svenska priserna är redan klara. Nya 911 Carrera S kostar 1 155 000 kronor och 911 Carrera 4S 1 225 000 kronor. Båda modellerna kan beställas redan i dag i Sverige.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com