Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Porsche släpper ny billigare Taycan

Så mycket kostar instegsmodellen av nya elbilen

Nu släpps nya billigare versionen av Porsches elbil Taycan, 4S. Bilen får 530 hk och kostar 1170 000 kr.  Batteriet krymper till 79 kWh och får en räckvidd på 40,7 mil.

Porsche Taycan Turbo och Turbo S premiärvisades i september och har lovordats i de första testerna. Men bilen är rejält dyr och börjar på 1,7 miljoner kronor. Men redan nu släpper Porsche en överkomligare version, Taycan 4S. Bilen blir ordentligt mycket billigare och prislappen åker ner drygt 600 000 kronor, till 1170 000 kronor.

Den nya modellen kommer med två batteristorlekar och utvecklar med det standardmonterade Performance batteriet upp till 390 kW (530hk) och med Performance Battery Plus upp till 420 kW (571 hk). Taycan 4S är därmed den nya instegsmodellen i serien. Den har en batterikapacitet på 79,2 kWh. Ett större Performance Battery Plus på 93,4 kWh finns som tillval.

Med standardbatteriet utvecklar Taycan 4S upp till 390 kW (530 hk) med overboost. Utrustad med Performance Battery Plus ger den upp till 420 kW (571 hk). I båda fallen accelererar den från 0 – 100 km/tim på 4,0 sekunder. Toppfarten 250 km/tim är också densamma i båda modellerna. Turbomodellerna är någon sekund snabbare upp till 100 km/h, men prestandan torde vara tillräckliga för de flesta.

Med standardbatteriet blir räckvidden upp till 407 km och upp till 463 km med Performance Battery Plus (i båda fallen enligt WLTP). Maximala laddhastighreten (Peak) är 225 kW (Performance Battery) eller 270 kW (Performance BatteryPlus).

Bilen har två permanent inkopplade synkronmotorer på fram- och bakaxel, med andra ord med fyrhjulsdrift, samt en växellåda med två växlar på bakaxeln håller Taycans drivlina samma höga tekniska nivå som de dyrare modellsyskonen.

Saker som skiljer Taycan 4S från Turbo och Turbo S är mindre 19-tums 4S Aero-fälgar och de rödlackerade bromsoken. Den främre spoilern med ny geometri, svartlackerade sidotrösklar och bakre diffusor är också detaljer som skiljer Taycan 4S från de andra modellerna. ¨

LED-strålkastare inklusive Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus) ingår i standardutrustningen. Inredningen är. något snikigare och Taycan 4S kommer med inredning i delläder och 8-vägs elmanövrerade komfortsäten fram.  Med Taycan erbjuder Porsche för första gången en inredning i veganläder.

Taycan 4S är beställningsbar från och med nu och kommer till Porsches återförsäljare i början av 2020. Priset i Sverige blir 1 170 000 kronor.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com