Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Bildläcka: Nya Porsche 911 turbo

Fotograferad på Porsches fabriksgolv

Här är första bilderna på produktionsklara Porsche 911 turbo av nya 992-generationen. Bilderna från fabrikens produktionsband läckte ut på Instagram. Kanske kan vi kolla in bilen ordentligt på Genève-salongen nästa vecka?

Nya Porsche 911 Carrera S hade världspremiär i november ifjol. Bilen har hyllats enormt av en enig journalistkår. Både motor och köregenskaper får toppbetyg.

Men en 911-serie är ju knappast komplett utan toppversionen 911 turbo? Hittills har förväntningarna varit att Porsche skulle visa upp 911 turbo på Frankfurts bilsalong i september. Men nu har bilder på nya 911 turbo läckt ut på Instagram, så kanske kan vi få se den redan i Genève?

Tack vare Porsche-entusiasten Todd Schleicher på Instagram kan du kolla in bilen redan nu.

Bilen får enligt ryktena en motor på närmare 600 hästkrafter och blir kapabel att göra 0-100 km/h på under tre sekunder. Toppfarten förväntas bli omkring 320 km/h.

När det gäller exteriören på den produktionsklara bilen som vi kan se på bilderna inifrån fabriken så får turbon fyra avgaspipor och en lite mer diskret spoiler än vad vi sett på maskerade spionbilder tidigare. Och förstås aggressiva luftintag på bakskärmarna och djupare kjolar.

I väntan på turbon så startar leveranserna av 911 Carrera S i mars, bilen kostar omkring 1,2 miljoner kronor. Du får nöja dig med 450 hk, men det är å andra sidan mer än vad en turbo hade fram tills ganska nyligen…

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com