Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här är de mest klickade artiklarna på Bytbil 2021

Större
Stäng
  • I år har det skrivits närmare 900 artiklar på Bytbils nyhetssida.
    I år har det skrivits närmare 900 artiklar på Bytbils nyhetssida.
  • I år har det skrivits närmare 900 artiklar på Bytbils nyhetssida.

I år, under 2021, har det skrivits närmare 900 artiklar på Bytbil. Här är de mest klickade.

I januari kom nyheten att Porsche lanserade en ny version, den fjärde, av Porsche Taycan. Den är billigare och har bakhjulsdrift som standard. Versionen finns i två batteristorlekar. De har en räckvidd på 43,1, respektive 48,4 mil.

Den amerikanska elbilstillverkaren och Tesla-utmanaren Lucid meddelade i februari att de kommer börja med sina leveranser av Lucid Air till sina amerikanska kunder i år. Som längst har modellen räckvidd på 83,6 mil. Dock får vi i Europa vänta tills första hälften av nästa år innan modellen anländer till kontinenten.

I mars lades en Volvo V70 upp till försäljning på Dupont Registry för 20 miljoner dollar, motsvarande hiskeliga 181 miljoner svenska kronor. Dock fanns det en speciell anledning. Själva bilen kanske inte var värderad så högt. Den hade nämligen en unik registreringsskylt: New York, i staten New York.

En unik Koenigsegg Agera RS Pheonix fanns till försäljning i Kaliforninen i april. Den första ägaren beställde bilen för 2,2 miljoner dollar, och sålde den för 4,1 miljoner dollar några månader senare. Den skulle nu byta händer ytterligare en gång. Dock sattes ingen prislapp, men man kan tänka sig för vilket pris den skulle säljas för.

Apropå unika bilar, i maj såldes Toyota Supran som kördes av Paul Walker i de två första filmerna i Fast & the Furious-serien på auktion. Den såldes för 550 000 dollar, motsvarande 4,6 miljoner kronor.

I juni fanns det möjlighet att köpa tre ikoniska Aston Martin DB5 i olika utförande: coupé, cabriolet och även med Shooting brake-kaross. Det var en brittisk Aston Martin-återförsäljare som hade alla inne på lager – samtidigt. De kostade tillsammans fyra miljoner pund, motsvarande 47 miljoner kronor.

I juli jobbade den brittiska brittiska firman RLM på ett projekt där de skulle återskapa Ferrari 250 GT SWB. De använder ett chassi från en Ferrari 550 Maranello och även motorn, en 5,5-liters V12-motor som kopplas till en sexväxlad manuell låda.

I augusti var den mest lästa nyheten en lista över de lyxigaste husbilarna på Bytbil. Då var den dyraste husbilen en Concorde Centurion 1 160 GSI som kostade närmare sju miljoner kronor.

Den finske Formel 1-föraren och världsmästaren Kimi Räikkönen meddelande i september att han ska sluta efter årets säsong, vilket är tråkigt för alla hans fans. Dock kunde man trösta sig med att köpa bilen som han tävlade med under 2003, en McLaren. Den värderades till mellan 18,7 och 23,4 miljoner kronor. Dock avslöjade inte RM Sotheby’s för hur mycket den såldes för.

Det amerikanska företaget Winnebago Industries lanserade en liten och ytterst praktiskt husvagn i oktober. Husvagnen är 4,8 meter lång, och drygt två meter bred. Den har även fyra planlösningar som kunderna kan välja mellan.

Ett grekiskt företag som heter SP Automotive visade upp ett koncept i november, som påstås kunna leverera över 3 000 hästkrafter: Chaos. Bilen har en biturboladdad V10-motor och får någon sorts elektrisk hjälp. 0–100 km/h ska gå på 1,8 sekunder.

Och nu i december, den sista månaden för året, fanns ett militärfordon till salu på Collecting Cars. Bilen baseras på en Ford F-450, men hade anpassats för att används till brottsbekämpning. Dock nådde den inte upp till reservationspriset, och är fortfarande inte såld.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com