Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Då kommer Lucid Air till Europa

Lucid Air Dream Edition har 1 080 hästkrafter

Lucid Motors ska börja leverera sina bilar i vår, till sina kunder i USA. De ska även levereras till Europa, men där får man vänta ett tag till.

Elbilstillverkaren och konkurrenten till Tesla, Lucid Motors, ska börja leverera sin modell Air, till kunderna i USA i år. En person från Norge frågade på Twitter när de skulle levereras dit, och svaret blev sent under 2021.

Dock rapporterar Electrek att uttalandet sedan dess har dragits tillbaka, och enligt en talesperson för förtaget, ska Lucid Motors starta sina leveranser till Europa under första hälften av 2022.

Lucid Air har ett batteri på 113 kWh och klarar 300 kW i snabbladdning. På 20 minuter kan man ladda 482 kilometer. 

LÄS MER: Kia snabbar på elektrifieringsplanerna

Värstingversionen är Lucid Air Dream Edition som har 1 080 hästkrafter. Den kan köra 0-60 mph på 2,5 sekunder, och köra en kvartsmil på 9,9 sekunder. Toppfarten är 270 km/h. Dessutom har den en räckvidd på 78 mil, och prislappen ligger på 161 500 dollar, ungefär 1,3 miljoner svenska kronor. Det är den versionen som kommer levereras till kunderna först.

Det kommer även finnas en billigare version som heter Air Grand Tour som har en räckvidd på 83 mil. Den har 800 hästkrafter och gör 0-60 mph på 3 sekunder, men toppfarten är samma som på Lucid Air Dream Edition. Priset är satt till 131 500 dollar, cirka 1,1 miljoner kronor i dagens valutakurs. Den ska börja levereras i höst. 

Dessutom finns en instegsversion som heter Air Pure som har 480 hästkrafter. Den har en räckvidd på 65 mil, och kostar 69 900 dollar (583 svenska kronor), och den får man vänta på tills nästa år innan den levereras. 

LÄS ÄVEN: Uppgifter: Corvette dumpar förbränningsmotorer

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com