Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Snart kommer Lucid Air till Europa

Kommer först lanseras i Tyskland

Större
Stäng
  • Lucid Air årsmodell 2021
    I juni eller juli kommer Lucid Air lanseras i Tyskland. Foto: Lucid Motors
  • I juni eller juli kommer Lucid Air lanseras i Tyskland. Foto: Lucid Motors

Nu har den amerikanska elbilstillverkaren Lucid Motors bekräftat att modellen Air lanseras om ett par månader i Europa. Först ut är Tyskland, och därefter kommer bland annat Sverige.

Den amerikanska elbilstillverkaren Lucid Motors har bekräftat att de snart kommer börja leverera sin omtalade modell Lucid Air till Europa, rapporterar brittiska Autocar.

Förra året bekräftade företaget att de skulle lanseras i Europa under första halvan av 2022, och nu har det kommit fler detaljer. En talesperson för tillverkaren har pratat med publikationen och bekräftar att de börjar exportera bilar till Europa i juni eller i början av juli.

Lanseras först i Tyskland

Enligt källor som Autocar har talat med, är Tyskland först ut och senare lanseras dem i ett antal ytterligare länder i Europa, däribland Sverige, Finland, Island, Danmark, och självklart Norge. Senare i år kommer de även lanseras i Mellanöstern och nästa år i Kina.

I dag finns totalt tre versioner av modellen, där Lucid Air Dream Edition Range har den längsta räckvidden. Den klarar upp till 83,6 mil enligt den amerikanska körcykeln EPA. De har även bekräftat att de håller på att utveckla en ännu mer kraftfull version av Lucid Air, med en ny bakaxel och tros ha en effekt på upp till 1 600 hästkrafter, och borde enkelt slå Tesla Model S Plaids acceleration 0-60 mph på 1,9 sekunder.

Om två år kommer även en suv från Lucid Motors, Gravity, som också kommer ha den nya bakaxeln.

Uppdatering: 10 maj presenterade den amerikanska elbilstillverkaren att marknadslanseringen kommer ske först i Tyskland, Nederländerna, Schweiz och Norge. I Norge kommer Lucid Air Dream Edition kosta 1,85 miljoner norska kronor, motsvarande 1,92 miljoner svenska kronor.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com