Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

En liten men praktisk husvagn

Får plats med kök, sovplats och duschrum

Större
Stäng
  • Hike 100 är en förvånansvärd liten husvagn. Foto: Winnebago Industries
    Hike 100 är en förvånansvärd liten husvagn. Foto: Winnebago Industries
  • Hike 100 är en förvånansvärd liten husvagn. Foto: Winnebago Industries

Den är bara 4,8 meter lång och lite drygt två meter bred. Men det är tillräckligt för att få en rymlig och praktisk husvagn.

Att resa tillsammans med en husvagn kan vara både trevligt och vara lite knöligt. De kan ta mycket plats, men så behöver det inte vara.

Nu har det amerikanska företaget Winnebago Industries lanserat en ny husvagn som heter Hike 100 och är en av de minsta husvagnarna som finns på marknaden.

Men även om den ser liten ut så är den extremt praktiskt. Husvagnen väger 1 225 kilo, är 2,1 meter bred, 4,8 meter lång, och man slår i taket om man är 1,956 meter lång, eller längre.

Husvagnen erbjuds med fyra planlösningar, där alla versioner har sovplats, ett litet kök och ett badrum. Kunderna kan även välja om det ska vara våningssängar, en loftsgång, alternativt om man vill ha en relativt stor madrass.

Husvagnsriggen som följer med ska klara av alla Thule husvagnstillbehör, utifall att man vill ha med sig sin kajak eller kanot. Fordonet klarar även av att bära en cykel om man så vill.

Vill man ta det lite lugnt efter en dag ute i naturen, finns det utdragbara markiser som täcker ett område upp till 18,58 kvadratmeter. Inuti husvagnen finns det fönsterpaneler som man kan fälla ned om man vill ha lite avskildhet.

Även om husvagnen är relativt liten, så har den en kapacitet att ha 117,3 liter, dricksvatten, 17,98 liter svartvatten, och 94,64 liter gråvatten. Tankarna har även uppvärmning som ska hindra vätskan från att frysa till is vid låga temperaturer. Husvagnen har även en solpanel på 190 watt, och det är förberett om man vill ansluta ytterligare en till.

Några priser har inte presenterats av tillverkaren.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com