Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Här är de bästa bilarna enligt ägarna

Och modellerna du ska undvika

Större
Stäng
  • Foto: Wikimedia kommons
    Foto: Wikimedia kommons
  • Foto: Wikimedia kommons

Vilka bilmodeller är det som egentligen är bäst, om ägarna får säga sitt? För Volvo blir resultatet en blandad kompott. 

Vi bilägare har tillsammans med ett antal skandinaviska biltidningar frågat vilken bilmodell som egentligen är den bästa som är upp till tre år gamla. Resultatet har publicerats i den årliga undersökningen Autoindex. Totalt deltog 42 737 skandinaviska bilägare i årets modellöversikt.

Suvar och crossovers blir allt vanligare och har 10 av 20 toppplaceringar. Bilmärket som får högst betyg av alla är Lexus där både själva bilen, säljarna och verkstäderna uppskattas. 

LÄS MER: Förslaget: Så ska bilbrottsligheten minska

Men tittar man på modeller är det BMW X2 som är bäst av bilmodellerna från årsmodell 2017 till 2020. Sedan kommer tre Lexusmodeller: RC/RC F, UX och NX. På femte plats kommer Volkswagen Arteon. Tittar man på andra sidan spektrat så är Ciroën Berlingo den som ägarna själva tycker är sämst, följt av Citroën C1, och Renault Zoe. 

För Volvos räkning så hamnar själva märket på sjätte plats före bland annat Tesla och Volkswagen. Dock kommer XC40, som är bästa placerade volvomodellen, först på 21:a plats. XC60 och V60 hamnade på plats 44 respektive 45. XC90 hamnade på 84:e plats. 

Tesla hamnade på åttonde plats som märke, medan Tesla Model 3 placerade sig som 32:a plats, medan Tesla Model S, samt Tesla Model X på plats 49 respektive 89.

LÄS ÄVEN: Alfa Romeo plan – ska bli Stellantis premiummärke nr 1

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com