Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

GMC-koncept är receptet mot snökaos

Med larvband tar sig GMC fram var som helst.

Vinterstormen Ylva kan gå och gömma sig. Amerikanska GMC kommer med ett pickis-koncept som gör slarvsylta av snön.

Vinterstormen Ylva rasar i norr och begraver landet i snö och Aftonbladet rapporterar att länsstyrelsen i Jämtland gått ut med information om extremhalka. Och då gäller det ju inte bara att veta hur man bäst kör sin bil när det råder vinterväglag, utan också vilka däck som klarar biffen bäst och när man får ha dem.

Man får väl anta att det råder vinterväglag där Ylva dragit fram. Därmed borde det vara tillåtet att använda dubbdäck även om perioden för dem egentligen börjar den första december, eftersom det är så trafikförordningen är utformad. Men fortfarande är det inte upp till dig utan till polisen att bestämma på plats om vinterväglag råder eller ej.

Vinterväglag? Nä, det vet jag inte.

Som tur är har amerikanska GMC en lösning på problemet som kommer att ta dig dit du vill och det utan dubbdäck. Deras GMC Sierra 2500HD All Mountain-koncept har nämligen larvband, och det är ju ännu bättre. Särskilt som de drivs av en 6,6 liter stor, turboladdad V8-diesel på sisådär 450 hästkrafter. Och självklart driver den på alla fyra.

Bilen är egentligen bara en publicitetsstunt från GM-divisionen, men nog skulle vi vilja ha den här. Nu. I snöröran. Och här kommer det goda i kråksången: själva larvbanden är egentligen påskruvbara enheter som du själv kan köpa hos Mattracks i USA.

Larvigt.

Billiga är de inte, och jag hoppas att de kommer med utförliga monteringsinstruktioner. Men när du är klar kommer du att vara kung över inlandsvägen E45. Då behövs bara den där pickupen också. Och kanske ett sånt där svåråtkomligt tillstånd att faktiskt få köra med larvband.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com