Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Första interiörbilderna på Volkswagen ID.4

Världspremiär senare i september

”Frihet på utsidan, ledigt utrymme på insidan”.
Så lyder mottot för Volkswagen ID.4 – vars interiör nu visas upp i flera bilder för första gången.

Förra veckan landade hundratals Volkswagen ID.3 i de svenska hamnarna. Samtidigt närmar vi oss lanseringen av ID.4 med stormsteg. Den ska ske innan denna månads slut och de första bilarna ska levereras i slutet av året.

Tidigare har utsidan visats upp och nu är det ”den lediga” interiörens tur att få stå i rampljuset. Volkswagen har släppt ett antal bilder som visar upp den rymliga, rymdiga historian.

Tack vare den kompakta MEB-plattformen möjliggörs en stor kupé i den helelektriska suven. Det kan också nämnas att bagageutrymmet rymmer 543 liter med baksätet uppfällt.

Enligt Klaus Zyciora, chefsdesigner på Volkswagen, har det har funnits en eftersträvan att framhäva en rymdliknande känsla i bilen. Ett exempel på detta är instrumentpanelen som inte är länkad till mittkonsolen, vilket gör att den upplevs som svävande. Det finns också 30 valbara färger till kupéns bakgrundsbelysning som kan sättas igång när det är mörkt ute. Ett stort panoramatak finns även med som tillval.

I skärmväg finns det en pekskärm monterad i mitten samt en mindre skärm för huvudinstrumenten. Precis som i de andra modellerna i ID-familjen finns ”Id. Light” med i bilen. En ljusremsa längs vindrutan anger bilens status – det vill säga om den är klar att köra, navigering, låst eller olåst och så vidare – med olika färger.

Framsätena ska kombinera sportighet och komfort. För kunder som väljer de två kommande begränsade upplagorna av ID.4 (ID.4 1st och Max02) ska sätena ha inbyggda massagefunktioner och de består av material som till 20 procent kommer från återvunna pet-flaskor.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com