Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Okända felet: 10 000 ID.3-bilar parkeras av Volkswagen

Ställs upp på stora parkeringsplatser i väntan på lösningen

Volkswagens nya elbil ID.3 har drabbats av stora mjukvaruproblem.
Tusentals bilar måste ställas upp på hyrda utrymmen i väntan på en lösning, uppger tyska Manager Magasin.
Uppåt 20 000 bilar kommer att kräva en manuell programuppdatering.

I början av november invigde förbundskansler Angela Merkel Volkswagens fabrik i Leipzigs som nu tillverkar ID.3. Fabriken har gjorts om från tillverkning av Golf och Golf Sportswagen till en ren elbilsfabrik.

Trots att fabriken är i gång och bygger ID.3-bilar ska de första kundbilarna inte levereras förrän till sommaren. Totalt är det 10 000 bilarbetare som skolas om för att klara avancerad elbilsproduktion. Nu rapporterar tyska tidningen Manager Magazine att Volkswagen drabbats av stora mjukvaruproblem med bilen.

Enligt tidningen byggs nu bilen med en ofullständig programvaruarkitektur som kan påverka 20 000 bilar som är avsedda för den europeiska marknaden. Bilarna kommer att kräva en manuell uppdatering.

I väntan på det tvingas Volkswagen ställa upp dem på enorma parkeringsplatser. Det ska handla om 10 000 elbilar som nu ställs på enorma parkeringsplatser. Ytterligare 10 000 bilar måste omarbetas innan den andra produktionsvågen startar i maj.

Tidningen uppger inte exakt hur mjukvaruproblemet yttrar sig, men hävdar att lösningen är besvärlig.
De första premiärvisningarna av ID.3 i Sverige skedde förra veckan då bilen bland annat visades upp i Volkswagen Showroom vid Kungsträdgården i Stockholm. Intresset för bilen har varit mycket stort och Sverige ligger i toppen bland de långt över 30 000 reservationer som gjorts i Europa.

Enligt Volkswagen är produktionsmålen inte hotade trots programvaruproblemen.
– Schemat för ID.3 är fastställt. Vi kommer att bygga cirka 100 000 MEB-fordon i Zwickau nästa år som planerat. Att bygga en ny, kraftfull elektronik- och mjukvaruarkitektur är en utmaning som också kan orsaka svårigheter eller förseningar, som vi alla arbetar igenom, uppger Volkswagen till Manager Magazin.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com