Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här är Volkswagens nya elektriska SUV: ID.4

Här är första bilderna av Volkswagens elektriska suv ID.4 – i produktionsklart skick.
Bilen bygger på samma teknik som ID.3, men får en större och högre kaross.
Volkswagen visar upp den trots de massiva mjukvaruproblemen hos ID.3.

Volkswagen ID.4 är märkets första helt elektriska suv och skulle ha avtäckts på Genèvesalongen som ställdes in. I stället får vi ta del av en digital premiärvisning.

Bilen bygger på samma bottenplatta som Volkswagens kommande elbil ID.3, MEB. Den kommer att tillverkas i samma fabrik i Zwickau i Tyskland. Enligt Volkswagen får modellen med det största batteriet en räckvidd på 500 km. Den tros bli ganska rymlig invändigt, ungefär som dagens Volkswagen Tiguan. ”Massor av innerutrymme”, lovar Volkswagen i en pressrelease.

Volkswagen vill fortfarande vara lite hemliga när det gäller ID.4 och fortfarande har karossen en mild form av kamouflage, men det är inga problem att föreställa sig hur bilen ser ut.  Bilen lanseras till att börja med i Europa, USA och Kina.

Volkswagen har inte meddelat när ID.4 börjar säljas och levereras till kunder. Till att börja med ska märket lösa de massiva tekniska problem som drabbat den mindre elbilen ID.3. Enligt uppgifter kan den bilen bli ett helt år försenad. Varje dag upptäcker testförare 300 nya buggar hos mjukvaran hos bilen. 10 000 tyska tekniker jobbar med att lösa problemen. Ursprungligen skulle bilen börja levereras i sommar, men nu kommer den i bästa fall i början av hösten. Volkswagens ledning dementerar dock de ihärdiga uppgifterna om massiva mjukvaruproblem.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com