Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här anländer hundratals Volkswagen ID.3 till Sverige

Har kommit med båt från Tyskland

Volkswagens nya elbil, ID3, har börjat rulla ut i svenska hamnar.
Under de senaste dagarna har omkring 500 bilar lastats av från båtarna.
– Det här är starten på en ny era för Volkswagen, säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen Sverige.

Den blev först uppskjuten några gånger. Sedan sades det i juni att de första svenska leveranserna av Volkswagen ID.3 skulle ske i september. Nu har vi nått in i september – och nu har så bilarna nått svensk mark via båttransport från Tyskland.

I slutet av förra veckan kom den första leveransen med nära 200 bilar till Halmstad. Under måndagen kom så leverans nummer två med 300 bilar till hamnen i Södertälje (se filmspelaren ovan).

Lanseringsmodellen ID.3 1st ska börja levereras till kunder under nästa vecka. Sedan sker själva premiären hos de svenska återförsäljarna i mitten av september. Då kommer bilen finnas tillgänglig för provkörning.

Bytbils Åsa Wallenrud har redan provkört ett exemplar. Hennes tankar om Volkswagen ID.3 hittar du på Bytbils Facebooksida.

Sten Forsberg, chef för Volkswagen Sverige, är minst sagt glad över att ID.3 äntligen nått Sverige.

– Att snart få se ID.3 rulla ute på svenska vägar känns fantastiskt, det här är starten på en ny era för Volkswagen. Våra återförsäljare står redo att leverera de första kundbeställda bilarna och känslan är mycket bra. Vi ser fram emot att ID.3 blir ett viktigt bidrag till en elektrifiering av den svenska fordonsflottan, säger han i ett pressmeddelande.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com