Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volkswagen om intresset: Vi är överväldigade

Så många beställde nya elbilen på bara ett dygn

Volkswagen har fått 10 000 förhandsbokningar på nya elbilen ID.3 på ett dygn. Intresset är så stort att servrarna tidvis har brakat ihop.  − Vi är överväldigade! Sverige är ett av de länder i Europa där intresset är allra störst, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

I går visades nya elbilen ID.3 upp i Berlin av Volkswagen. Företaget öppnade också upp möjligheten att förhandsbeställa ett exemplar för att få tidigt leverans när bilarna börjar nå kunderna sommmaren 2020, om drygt ett år.

Nu meddelar företaget att 10 000 personer i Europa har skickat in en reservation under de första 24 timmarna. Det är bilkunder från 29 olika länder i Europa som lagt reservationen på 1000 euro.

En siffra Volkswagen säger sig vara mycket nöjda med.

− Vi är överväldigade! Sverige är ett av de länder i Europa där intresset är allra störst, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Jämför man det med när Tesla lanserade sin Model 3 är antalet ordrar lägre. Men det är svårt att jämföra då Teslas lansering var global. Tesla mottog 180 000 reservationer av Model 3 under det första dygnet. Efter att produktionsstarten försenats kunde de första svenska kunderna få sina bilar i mars i år.

Volkswagen ID.3 blir betydligt billigare än Tesla Model 3. Intromodellen som klarar 42 mil på en laddning ska kosta under 40 000 euro. Men det kommer också att komma en instegsmodell som kostar under 30 000 euro och som klarar 33 mil på en laddning. Toppmodellen går hela 55 mil.

Den som vill ha introduktionsversionen 1st bör nog inte vänta för länge då det bara finns 30 000 sådana bilar att beställa.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com