Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

T-Cross Breeze ger en bris om en ny SUV-serie

Världspremiär i Genève för konceptbilen T-Cross Breeze från Volkswagen.

Nya T-Cross Breeze intar scenen vid den 86:e upplagan av den internationella bilsalongen i Genève, 1-13 mars.

− Denna Volkswagen-cabriolet berikar kompaktsegmentet med en helt ny attityd. T-Cross Breeze är den första SUV-cabrioleten i sin klass, och samtidigt en överkomlig och fräck bil som med sin förhöjda sittposition bjuder på perfekt sikt, säger Herbert Diess, chef för märket Volkswagen.

Volkswagen betonar att med T-Cross så stakar den tyska biltillverkaren ut vägen för att göra mobiliteten mer upplevelsefylld.

− För tillfället är T-Cross Breeze bara en konceptbil, men vi kan mycket väl tänka oss att sätta en sådan cabriolet i serieproduktion. En ekonomiskt överkomlig bil som är kul att köra och också passar perfekt till vardags. En folkvagn i ordets rätta bemärkelse, fortsätter Herbert Diess.

Den nya ”Folkan” har en bensindriven, turboladdad och direktinsprutad 1,0-liters TSI-motor på 110 hk under huven, som ska ge en föraning om en ny modellserie. Klaus Bischoff, chefsdesigner för Volkswagen, förklarar:

− T-Cross Breeze är en aptitretare för den mest kompakta SUV som Volkswagen planerar att tillverka och utgör själva kärnan i en ny SUV- och cabrioletdesign i kompaktklassen. T-Cross Breeze avspeglar början på något nytt för vårt märke. Vi vill väcka folks intresse för ‘Nya Volkswagen’.

– I det här fallet gör vi det med ett fordonskoncept som saknar motstycke i denna klass – med en helt omarbetad förarplats och en design som är lika uttrycksfull som den är fräsch. Vi har inte sparat på krutet utan verkligen gett allt vid utvecklingen av denna bil som säkerligen är en av vår tids mest spännande 4-meters-SUV:ar.

Foto: Volkswagen
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com