Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Första bilderna: Volvos systermodell som coupé-suv

Nu visar Lynk o Co upp nya modellen 05

Nästa år introduceras Geelys nya kinesiska bilmärke Lynk & Co i Europa.
Nu kommer första officiella bilderna av nya  modellen Lynk & Co 05.
Bilen är en coupé-suv som ger en försmak av Volvos kommande modeller.

Från början var det tänkt att Lynk & Co skulle tillverka sina bilar för Europa i Volvos fabrik i Gent i Belgien. Men succén för Volvo XC40 har varit så stor att det helt enkelt inte finns plats i fabriken. Så bilarna kommer att tillverkas i Kina, även för den europeiska marknaden.

Nu visar Lynk & Co upp coupé-suven. 05 med de första riktiga officiella bilderna. Bilen bygger på samma plattform som Volvo XC40, men bilen har begåvats med en slankare coupékaross. Enligt ryktena kommer även Volvo under 2020 visa upp en coupé-suv kallad XC50 och Lynk & Co:s nya bil ger oss en liten försmak av vad som komma skall.

Eftersom bilen bygger på Volvos CMA-plattform får den samma drivlinor och i första hand kommer Lynk & Co ha den trecylindriga 1,5-litersmotorn från XC40. Bilen erbjuds även som laddhybrid, en drivlina som på Volvospråk heter T5 Twin Engine. OM det blir en helt elektrisk Lynk & Co 05 med samma drivlina som Polestar 2 och XC40 Recharge P8 återstår att se.

Den uppmärksamme som kan sitt Lynk & Co noterar att modellbeteckningen 04 nu är överhoppad. Det beror på att det finns en kommande modell som ännu inte är visad som ska heta 04.

Det är ännu inte bekräftat om Lynk & Co 05 kommer till Europa nästa år – men håll tummarna. Märket ska lanseras i Europa under första halvåret av 2020. Affärsmodellen bygger i första hand på att kunderna ska prenumerera på bilen och de kommer att säljas över internet och i pop-up-stores – modernt värre.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com