Redaktionen tipsar

Första bilderna: Kupé-suv:en på Volvo XC40-chassit

Så blir nya ”Kina-Volvon” - bilderna läckte ut

Volvos nya systermodell Lynk & Co 05 är avslöjad. En bildläcka avslöjar den läckra kupé-suven som börjar säljas i höst. Bilen får bensinmotorer och hybridteknik från XC40.

Lynk & Co har gjort stor succé i Kina och är världens snabbast växande bilmärke. Under första kvartalet i år sålde märket 29 000 bilar i Kina. Europalanseringen skulle ha skett i år, men har skjutits på framtiden för att inte konkurrera med Volvo XC40 som är en enorm säljsuccé och tar all ledig kapacitet i Volvos anläggning i Gent, där det tidigare sades att Lynk & Co skulle tillverkas för Europamarknaden.

Men förhoppningsvis sker Europalanseringen nästa år, för snart släpper Lynk & Co en riktigt attraktiv modell. Nya bilen heter 05 och nu har det läckt ut bilder i förväg i Kina. Det blir en suv-kupé à la BMW X6 med mycket tilltalande design.

Bilen kommer att byggas på Volvos CMA-plattform som den delar med XC40-modellen.

Produktionen startar inom de närmaste månaderna i Kina och kundleveranserna startar i höst.

Bilen får enligt Carnewschina tre olika motorer som alla känns igen från Volvo XC40. Dels den prestandainriktade turboladdade 2,0 liters T5 med en maxeffekt på 235 hk. Men även den trecylindriga turboladdade  1,5 litersmotorn med mildhybridteknik och en maximal effekt på 177 hk.

Bilen får ungefär samma dimensioner som en XC40, vilket innebär 4,6 meter lång och en hjulbas på 273 cm.

Enligt Carnewschina kommer bilen även att lanseras under Lotus-varumärket i Kina, med samma motorer.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com