Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Då kommer Lynk & Co till Sverige

Volvos nya systermärke gör succé i Kina

Nya bilmärket Lynk & Co gör succé i Kina och sålde 120 414 bilar förra året, och växer snabbast i världen. Nu satsar märket på Sverigelansering nästa år, även om tillverkningen inte kommer att ske i Gent.  – Vi startade för tre år sedan som en idé med principer som branschen inte hört talas om. Säljsiffrorna för ett helt nytt märke är exceptionella, säger vd:n Alain Visser.

Lynk & Co presenterar i dag sina försäljningssiffror för 2018. Än så länge säljs märket bara i Kina, men 120 414 bilar under 2018 är inget annat än en succé. Märket började som en idé i Göteborg för tre år sedan och har redan 221 showrooms i Kina.

Lynk & Co arbetar på ett annat sätt än de flesta andra bilmärken. De har övergivit konceptet med klent utrustade instegsmodeller och långa listor på extra utrustning. I stället finns det ett fåtal varianter att välja mellan, och bilarna beställs endera via showrooms eller från internet. Ofta ligger showroomet i anslutning till ett köpcenter. Några vanliga bilhallar existerar inte, de traditionella handlarna lämnas helt utanför.

Nästa år kommer märket att satsa etablering i Europa, och butiker kommer att öppnas i Amsterdam, Berlin, Bryssel, London, Barcelona och Stockholm.

Bilarna har en helt egen unik design, men under skalet delar de teknik med Volvo. Motorerna är desamma och flera modeller har samma bottenplatta som Volvo XC40, den så kallade CMA-plattformen.

Tidigare var planen att Lynk & Co skulle tillverkas i Gent i Belgien, men sedan Volvo XC40 gjort enorm succé verkar det som att även de europeiska bilarna ska produceras i Kina.

I dag finns det tre olika modeller av Lynk & Co:

01: som är en crossover som bygger på CMA-plattformen.

02: en suv som bygger på CMA-plattformen.

03: en sedan som bygger på CMA-plattformen.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com