Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

FILM: Missen - här förstör Tesla sin nya bil

Krossar fönstren när skottsäkra glaset ska visas upp

Här går Teslas premiärvisning av nya Cybertruck snett.
Det krossäkra metalliska glaset krossas när en stor stålkula kastas mot framrutan.
– Du kastade nog lite för hårt, men den gick inte igenom i alla fall, säger en skrattande Elon Musk.

Teslas livesända event med bilpremiiärer skiljer sig åt från andra biltillverkares. Medan andra märken inleder med 40 minuter långa floskelfyllda tal från bildirektörer hur om hur deras bilar räddar världen från klimathotet bjuder Tesla på show och går rakt på sak. På några minuter har de presenterat hela nyheten som får bilvärlden att tappa hakan.

Inför en smått chockad publik visade Elon MuskTeslas nya pickup Cybertruck med en design som bilvärlden aldrig någonsin skådat tidigare. Bilen är inspirerad av en Stealth-bombare och De Lorean och byggd av tre millimeter tjock borstad rostfri plåt.

Men en sak gick inte som Elon Musk och Tesla hade planerat på eventet. Cybertruck har krossäkert metalliskt glas, vilket Tesla demonstrerar genom att släppa en stålkula mot en liggande ruta från hög höjd. Men när samma kula kastas mot bilens ruta spricker den. Först spricker framrutan och sedan bakrutan.

– Oh, my fucking god! Du kastade nog lite för hårt, men den gick inte igenom i alla fall, här finns utrymme för förbättring, säger Elon Musk.

Demonstrationen av bilens skottsäkra plåt går bättre. En släggkastare drämmer till bilen två gånger med en slägga utan att den får en enda skråma.

Teslas nya cybertruck har en mängd revolutionerande teknik för elbilar. Aldrig tidigare har en elbil fått dra så tunga släp: upp till 6 ton. Bilen kan också accelerera snabbare än en Porsche 911, cirka 3 sekunder upp till 100 km/h.  Bilen har en räckvidd från 40 mil och kostar endast från 39900 dollar. Mellanversionen går 48 mil och kostar 49900 och toppversionen går hela 80 mil och kostar 69900 dollar. Tesla släpper även en elektrisk ATV som kan köras upp på flaket och laddas på den stora bilen. Redan nu kan bilen beställas av svenska kunder, men svenska priser är ännu inte officiella.

LÄS MER: BILEN SOM CHOCKAR BILVÄRLDEN

BILD-EXTRA: HÄR ÄR TESLA CYBERTRUCK

 

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com