Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

BILD-SPECIAL: Galnaste modellen bilvärlden har skådat

Teslas nya Cybertruck liknar ingen annan bil i historien

Utseendet på Teslas nya pickup är redan en enorm vattendelare.
Hatar eller älskar? Bilen lämnar ingen oberörd.
Här är 22 bilder på bilen som hela världen snackar om i dag.

– Den liknar ingen annan bil du sett, säger Elon Musk. Hela världen instämmer i Tesla-vd:ns omdöme. Nya pickupen Cybertruck har hämtat inspiration från Stealth-bombare och sportbilsklassikern Lotus Esprit.
Resultatet är en pickup med ett utseende som delar världen i två läger: Hatar eller älskar. Ingen lämnas oberörd.

Karossen har samma finish som Tillbaka-till-framtiden-bilen DeLorean: borstat rostfritt stål. Dessutom är stålet så starkt att det står emot 9 mm pistolkulor. Rutorna är gjord av genomskinlig metall och ska stå emot stålkulor, även om det gick snett under premiärvisningen… Ingen kommer i alla fall behöva oroa sig för rost på sin Tesla Cybertruck.

Bilen är mindre än de pickuper som dominerar marknaden i USA, till exempel bästsäljaren Ford F150, men genom effektivare utnyttjande av karossen är både innerutrymmena och flaket större enligt Elon Musk.

Bilen får dra tunga släp, uppemot 6 ton, enligt de första uppgifterna. Det är viktigt i USA där pickuper är n del av livsstilen och amerikaner ger sig ut på motorvägarna med båtar och andra fritidsprylar på släp.

Bilen kostar inte mer än andra pickuper trots att man inte behöver tanka den. Priset är från 39 900 dollar för den bakhjulsdrivna versionen med räckvidd på 40 mil enligt EPA-normen. I Sverige innebär det omkring 600 000 kr och en mindre realistisk WLTP-räckvidd på närmare 50 mil.

Den dyraste versionen med fyrhjulsdrift och tre motorer kostar 69 900 dollar och har en räckvidd på 80 mil. Det innebär ett pris på omkring miljonen i Sverige och en WLTP-räckvidd på över 90 mil.

Bilen kommer med unika tillbehör som ATV och elektrisk grill!

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com