Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

EXTRA: Här är nya Volvo XC90

BytBil kan som första svenska media visa bilderna på nya faceliftade Volvo XC90. Det är Volvo i Nya Zeeland som går ut med dem före alla andra.  Bilen får uppdaterad front och bakparti och nya säkerhetssystem. – Vi har gjort mindre exteriöra förändringar, men under skalet är det den mest avancerade Volvon någonsin,  säger Alexander Petrofski, produktchef på Volvo Cars.

Volvo XC90 har redan hunnit fylla fem år, även om bilen fortfarande känns fräsch i både design och funktionalitet, då den var tidigt ute med stora digitala skärmar. Men det är ändå dags för en uppdatering.

Det är Nya Zeeländsk media som i dag, troligen av misstag, har publicerat bilder och uppgifter om den kommande nya modellen.

Enligt deras uppgifter ska XC90 få den absolut senaste säkerhetstekniken, med uppdaterat City Safety med en autobroms som känner igen både fotgängare, cyklister och större djur. Bilen får samma filhållningsassistent som på XC60-modellen. Och systemet Cross Traffic Alert som varnar för mötande trafik erbjuder nu automatisk inbromsning.

– Den uppfräschade XC90:n kommer att erbjuda Volvos senaste säkerhetsteknik och användargränssnitt, säger Coby Duggan, Volvos chef på Nya Zeeland.

När det gäller exteriören krävs det en riktig kännare för att se skillnaden, men det handlar mest om förändringar av detaljer i fronten och aktern. Bilarna får nya grillar och ett nytt Volvoemblem som är blankt. R-designmodellen kommer med nya blanksvarta lister som ger bilen ett tuffare utseende. Bilen får också ett mer aggressivt utseende i front och akter.

För den som har tröttnat på skinnklädsel kommer bilen att erbjudas med en exklusiv ylleklädsel. Ett drag som Saab var först med redan i början av 1990-talet. En stor uppdatering sker av infotainment-systemet Sensus, bland annat blir Android Auto tillgängligt, och Spotify byggs in som standard.

– Om du jämför den XC90 vi lanserade 2014 med den i dag, så kommer du upptäcka att vi bara gjort små exteriöra justeringar och förbättringar av detta vinnande recept. Men på insidan och under huven så är vår uppfräschade XC90 den mest avancerade bil vi någonsin har sålt, säger Alexander Petrofski, chef för 90-serierna hos Volvo.

Volvo kommer att lansera nya XC90 under tredje kvartalet i år, och priserna och de nya motoralternativen är inte klara ännu. Produktionen i Torslandafabriken startar i maj och bilen säljs som årsmodell 2020, enligt Nya Zeeländsk media.

XC90 är Volvos näst bäst säljande modell efter XC60, förra året såldes över 94000 XC90 globalt.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com