Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Dramat mitt i New York: Här kraschar Porschen värd 8 miljoner

Här tappar föraren kontrollen över 8-miljonersbilen Porsche Gemballa Mirage GT och kraschar in i en parkerad minibuss.
Den vårdslösa körningen på en coronatom gata mitt  i New York slutar med att superbilen blir närmast totalförstörd.
Trots kraschen fortsätter vansinnesfärden – men 33-årige Benjamin Chen omringas av polisen.

Porsche Carrera GT är en av de snabbaste bilar den tyska tillverkaren har byggt. Men det hindrade inte trimmaren Gemballa från att göra bilen ännu snabbare. V10:an trimmades upp till 670 hk och bilen fick en toppfart på 335 km/h. Bilen gör 0-100 på 3,7 sekunder och finns bara i 25 exemplar. Det var en sådan specialtillverkad Porsche som kraschade i New York i går morse.

Bilderna som cirkulerar visar hur föraren drog på rejält på Manhattan i New York med den extrema sportbilen. Gatorna låg mer eller mindre helt öde på grund av coronakarantänen, men föraren lyckades ändå tappa kontrollen över bilen under vansinnesfärden och kraschade in i bakänden på en parkerad bil och krockade sedan med ytterligare bilar. Kraschen inträffade mellan West 44 Street och 11 Avenue i Midtown på Manhattan.

Åttamiljonersbilen Gemballa Mirage GT blev mer eller mindre totaldemolerad och kommer behöva byggas upp totalt igen för att återfå sin forna glans, om det ens går. Men det hindrade inte föraren från att försöka fortsatta den vådliga framfärden. Gemballa- Porschen var dock rejält demolerad och krockade med flera ytterligare bilar innan den blev omringad av polisen. Föraren kan nu vänta åtal för fortkörning, vårdslös körning och flera andra trafiköverträdelser. Som tur var skadades inte någon utomstående person.

– Vid ankomsten observerade tjänstemän en 33-årig ensam manlig förare i en Porsche Gemballa Mirage GT 2014 medveten och vaken på platsen. Vidare undersökning avslöjade att föraren av fordon nr 1 slog bak på ett parkerat obefint fordon nummer 2 och flydde söderut på 11 Avenue i hans fordon. Fordon 1 fortsatte att med att träffa fordon nummer 3,4 och 5 som också var parkerade i närheten av West 44 Street där hans fordon stannade. Den misstänkta togs i förvar på platsen och anklagelser är att vänta, uppger New York-polisen för CarScoops.

Enligt polisen är den gripne vansinnesföraren 33-årige Benjamin Chen som nu sitter arresterad. Efter att han tagits i förvar har polisen också lagt till misstankar om drogpåverkan.

Bilderna på Porsche Gemballa Mirage GT efter kraschen visar svåra skador.  Bilen saknar bland annat en huv, framändan är demolerad och vindrutan är krossad. Även bakdelen har fått stora skador.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com