Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Kraschar Porsche 911 GT2 RS - 1 km från bilhallen

Bilen var värd 3 miljoner och fanns bara i 1000 exemplar

Föraren skulle provköra superbilen Porsche 911 GT2 RS som kostar över tre miljoner kronor och har 700 hästkrafter. Bara någon kilometer från Porsches showroom slutar provturen i en dyrbar krasch.
– Han påstod att bromsarna inte fungerade, säger ögonvittnet Hywel Williams till Daily Mail.

Porsche 911 GT2 RS är bland det mest exklusiva och snabba som Porsche har tillverkat och bilen är byggd i endast 1000 exemplar. Just nu finns det bara 998 fungerande bilar kvar, för det här splitternya exemplaret kommer att få tillbringa lång tid på verkstad för att bli helt igen.

Föraren i Cardiff i Wales hade just åkt ut från Porsches showroom och bara efter någon kilometer tar provturen en ände med förskräckelse. Kanske blev bilens prestanda, 0-100 km/h på 2,8 sekunder och 340 kilometer i timmen för mycket för föraren att hantera. Porscheföraren orsakade en fembilskrock – men turligt nog skadades ingen människa allvarligt. Polisen har inte gått ut med olycksorsaken, men det tycks som att föraren kört på en annan bil bakifrån.

Detta är den andra kraschen med en Porsche 911 GT2 RS på kort tid. Nyligen fick en bil svåra skador i en krasch på Monza-banan i Italien. Bilen har 700 hästkrafter och kostar omkring tre miljoner och är enligt Porsche själva den snabbaste och starkaste 911 de tillverkat.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com