Redaktionen tipsar

Svenske stjärnan i krasch i nya Volvon

I veckan fick nya Volvo S60 fem stjärnor, full pott, i Euro Ncap:s krocktest. Nu har bilen varit med om sin första verkliga krock. Hockeystjärnan William Nylander och hans lagkamrat Kasperi Kapanen klev oskadda ur vraket efter en rejäl krasch som totalförstörde bilen.

För bara några veckor sedan flög Volvo över journalister till USA för att provköra nya S60 T8 Polestar Engineered med 415 hästkrafter.
En som redan fått sin Volvo S60 T6 innan de officiella leveranserna har startat är svenske NHL-stjärnan William Nylander. Och det ska han nog vara tacksam för.

Under fredagen var han med om en krasch i sin nya S60 som blev rejält påkörd på passagerarsidan och totalförstördes. Han färdades tillsammans med sin lagkamrat från Toronto Maple Leafs, Kasperi Kapanen.
Laget uppger i ett officiellt uttalande att duon klarade sig helt oskadda – kanske tack vara att de satt i en säker Volvo S60.
Bilen fick nämligen full pott i Euro Ncap:s krocktest så sent som i veckan med toppbetyg för åkande vuxna.
Nylanders krock är sannolikt den första i verklig trafik då bilen officiellt sett inte börjat levereras till kunder ännu.

Trots att bilen är helt demolerad klarade sig hockeystjärnorna helt utan skador och kommer troligen att kunna träna och spela som vanligt.

Nylander skrev nyligen ett nytt kontrakt med Toronto med en årslön på cirka 65 miljoner kronor.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com