Redaktionen tipsar

Här kraschar han in i lyxbilar värda 10 miljoner

Se videon: Olyckan i natt som orsakade stor förödelse

De boende väcktes av en ”explosion” på gatan. När de yrvakna tittade ut på gatan såg de förödelsen. En ung förare hade kraschat in i uppskattningsvis tio parkerade lyxbilar.
– Det var som en scen ur filmen ”Fast and the Furious”, säger en av de boende i den lyxiga stadsdelen Chelsea i London.

De beskrivs som ”pojk-racers”, det vill säga unga förare som kör ikapp i höga farter på vanliga stadsgator. I natt fick de boende i stadsdelen Chelsea i London uppleva ännu ett sånt race. Men den här gången fick racet ett våldsamt slut för en av förarna i en Audi Q7.
En övervakningskamera fångar hela förloppet och kommer att göra förundersökningen ganska lätt för polisen och försäkringsbolagen.
I videon syns hur en Porsche först kommer i hög fart på Moore Street. Strax därefter kommer nästa bil, en Audi Q7, som tappar kontrollen på den smala gatan och kraschar in i en rad av de parkerade bilarna.
– Vi vaknade av det enorma ljudet och trodde först att det var en helikopter som kraschat, säger Summer Haider, som bor i ett av husen.
När hon och grannarna kom ut på gatan kunde de konstatera att många dyrbara bilar var förstörda: en McLaren för cirka fyra miljoner, en blå Bentley Bentayga för cirka 2,5 miljoner, en Porsche Cayenne, En Porsche 911 och två Audi Q7.

Den unge mannen som orsakade förödelsen har fått tillbringa natten på sjukhus och polisen får vänta med förhör.
– Men han var rejält chockad, berättar en av de boende. Vi fick sätta honom på en bänk och invänta ambulans. Han insåg nog inte själv hur skadad han var, med ansiktet täckt av blod och ett djupt sår i huvudet. En del av håret såg ut att ha slitits bort.

En annan lägenhetsinnehavare på gatan berättade för Daily Mail:
– Det har blivit väldigt farligt på de här gatorna. Vi har bott här i två år och har tvingats se lyxbilar tävla mot varann på nätterna. Nu känner vi mest lättnad över att ingen oskyldig blivit skadad.

Enligt de boende på gatan (där lägenheterna kostar i snitt 60 miljoner kronor) är det unga män från Mellanöstern som tillbringar sommarmånaderna i London med att busköra i sina lyxbilar.
– De kallas allmänt ”racing Arabs” och vi har tvingats uppleva det här i flera år, framför allt på sommaren, säger en av de boende till Daily Mail. Den här gången slutade ”Fast and the Furious” utan dödsoffer. Men hur länge ska det här få pågå?

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com