Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Diktator-Mercan ruvar på en hemlighet under skalet

Mercedes-Benz 600 - modellen som var diktatorernas favoritbil

Mercedes 600 Pullman var diktatorernas favoritbil.
Och det här exemplaret ruvar på en hemlighet under skalet.
Under den klassiska ytan är den en ultralyxig och toppmodern Maybach.

Mercedes-Benz 600 från 1960- och 1970-talet är en av märkets mest legendariska modeller genom tiderna. Den sobra limousinen har en aura som lockade till sig både popstjärnor, presidenter och diktatorer bland ägarna.

Leonid Bresjnev, Nicola Ceauşescu, Idi Amin, Enver Hoxha, Saddam Hussein, Papa Doc Duvalier, Mao, Josef Tito, Kim Il-sung, Kim Jong-il och Ferdinand Marcos har alla färdats i baksätena på sina Mercedes 600-limousiner. Men även Jeremy Clarkson, Hugh Hefner, Jack Nicholson, Coco Chanel, och Påven Paul VI har haft en Mercedes 600. Och vem minns inte Angela Channings bil i tv-serien Falcon Crest?

Bilen fanns både i en version med kort och lång hjulbas och byggdes ända fram till 1981 i totalt 2677 exemplar. Nu har du chansen att förvärva en riktigt unik Mercedes 600 Pullman som just nu är till salu i Nederländerna via Auto Leitner.

På ytan är bilen nästan som vilken Mercedes 600 Pullman som helst, så när som på en diskret pearllack. Och under huven finns den vanliga V8-motorn på 300 hästkrafter. Men under skalet har det hänt desto mer.

Bilen från 1975 har uppgraderats med en komplett interiör från en modern Maybach 62. Det innefattar bland annat dimbart panoramatak, elektriskt justerbara säten med värme och ventilation, kylskåp med minibar, DVD-skärmar, blåtand och övervakningskameror. Och ombyggnationen är inte något hembygge. Det är självaste Mercedes-Benz Classic som gjort den i samarbete med Daimlers utvecklingsavdelning. Ombyggnationen tog sju år och kostade 33 miljoner kronor.

Därför framstår det som rena reapriset när du nu kan köpa bilen för endast 23 miljoner kronor. Bilen är som ny då den endast rullat 111 mil efter totalrenoveringen. För dig som kan tänka dig en 600 i originalskick så finns just nu två fina bilar till salu via BytBil.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com