Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

"Det är en dröm som gått i uppfyllelse för mig"

Christian von Koenigsegg gör en "walk through" av nya Gemera

Hur visar man bäst upp rymligheten i en fyrsitsig hyperhybrid? Man låter fyra män som mäter omkring två meter demonstrera det.
Så resonerar åtminstone Koenigsegg i deras senaste klipp på sin officiella Youtube-kanal.

Det är långt ifrån första gången som Koenigsegg producerar kortfilmer för publik åskådning. Denna gång handlar det inte om en actionpackad biljakt mellan en Koenigsegg Regera och en Volvo, som vi fick se prov på tidigare i somras.

Nej, denna gång är det en långt mer informativ video, inspelad ett somrigt Båstad, som lanseras av den svenska sportbilstillverkaren. Huvudrollsinnehavarna är Koenigsegg Gemera, grundaren Christian von Koenigsegg och fyra män som mäter 196 till 202 centimeter.

Gemera, Koenigseggs senaste skapelse, är ju som sagt en fyrsitsig hyperhybrid. Genom denna ”walk through”-video bjuds det inte på några direkta nyheter. Snarare demonstreras det att långa personer med enkelhet får plats i fordonet.

– Detta var verkligen en dröm för mig sen min barndom. En kompis pappa köpte en Lotus Excel SE, en av världens första fyrsitsiga sportbilar. Jag har goda minnen från de tiderna. Och för ungefär 15 år sedan började jag skissa på vad som blev Gemera, säger Christian von Koenigsegg, som själv förresten mäter 1,86 meter.

Vidare pratar han om bilens funktioner och specifikationer, vilka inte är att vifta bort. Gemera gör 0-100 km/h på under två sekunder, 0-200 km/h avverkas på under fem sekunder och toppfarten ligger på över 400 km/h.

Att den sedan som sagt rymmer fyra personer med tillhörande kabinväskor och har åtta mugghållare gör den smått unik på bilmarknaden.

– Det är en dröm som gått i uppfyllelse för mig. Jag måste nypa mig själv när jag ser slutresultatet. Den ser bättre ut än mina vildaste drömmar, säger Christian von Koenigsegg i videon och fortsätter:

– Det är något vi verkligen är stolta över, denna superovanliga, superpraktiska bil

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com