Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här öppnar Koenigseggs svenska showrooms

Christian von Koenigsegg: Finns ett otroligt stort intresse

Koenigsegg startar två nya svenska showroom. Callisma i Stockholm och Bendt Bil i Halmstad ska sälja den svenska hyperbilen.
– Det finns ett otroligt stort intresse för Koenigsegg i Norden, säger Christian von Koenigsegg.

Koenigsegg går från klarhet till klarhet och efterfrågan är stor på de svenska hypersportbilarna från Ängelholm. Sedan länge är de 80 Regera och 125 Jesko som kommer att tillverkas slutsålda. Totalt finns det i dag knappt 30 återförsäljare i världen och märket vill nu bredda sig med fler representanter.

Därför utökar nu Koenigsegg sitt återförsäljarnätverk med fler showrooms i Nordamerika, Asien och Europa.
I Sverige blir det två nya återförsäljare: Callisma i Stockholm och Bendt Bil i Halmstad för den nordiska försäljningen.

– Bendt Bil är ödmjukt stolta över att få representera Koenigsegg, regionens och Sveriges stolthet. Vi är övertygade om att både våra befintliga och nya kunder kommer att uppskatta denna komplettering av utbudet. Närheten till fabriken gör att Koenigsegg kommer att ha en extra plats i Bendt Bils hjärta. Liksom Koenigsegg är Bendt Bil familje- och ägarlett vilket gör att samarbetet känns enormt inspirerande säger Bengt-Erik Johansson, vd.

Bendt bil säljer i dag BMW, Mini, Isuzu, Hyundai och Opel. Företaget har redan lagt in Koenigseggs logga bredvid Opels på hemsidan.
Även Callisma i Stockholm är stolta över att få representera den ikoniska svenska superbilen:

– Koenigsegg är ett väldigt starkt varumärke som passar väl in bland våra befintliga varumärken. Vi ser fram emot att börja arbeta med deras nuvarande och framtida produkter. Märket har under sina 25 år åstadkommit mer i bilbranschen än många andra vilket är unikt och varje bil är idag skräddarsydd för dess ägare. Vi känner oss trygga med att samarbetet mellan Koenigsegg och Callisma kommer att bli lyckat, säger Fred Mannerfelt, VD på Callisma.

Callisma i Stockholm är i dag bland annat återförsäljare för Aston Martin och Rolls-Royce.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com