Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Svenskarna som köpte nya Koenigsegg - mitt under coronapandemin

Mitt under coronapandemin har flera svenskar köpt nya fyrsitsiga superbilen Koenigsegg Gemera.
Prislappen är över 18 miljoner kronor.
– Intresset för nya Koenigsegg Gemera har varit väldigt stort trots Covid-19, säger Christian von Koenigsegg till DI.

Flera exemplar av Koenigseggs nya supersportbil Gemera har redan sålts i Sverige. Prislappen är 18 miljoner och bilen toppar över 400 km/h.
– Deras hybrid Gemera, som visades upp i Genève i mars och som kommer 2022, har vi redan sålt exemplar av”, säger Fred Mannerfelt vd på Callisma, till DI.

Koenigseggs nya fyrsitsiga superbil Gemera kostar 18 miljoner kronor i Sverige – och levereras inte förrän om två år. Det har inte hindrat flera svenskar att beställa bilen. Lyxbilsåterförsäljaren Callisma rapporterar att flera svenskar har köpt monsterbilen. Endast 300 exemplar kommer att tillverkas av Koenigsegg i Ängelholm, många är redan sålda till kunder runt om i världen.

– Intresset för nya Koenigsegg Gemera har varit väldigt stort trots Covid-19. Vi är mycket nöjda för vi har trots situationen sålt en hygglig andel av de 300 bilar som kommer att tillverkas. Vi ser nu igen en ökad aktivitet i marknaden, då flera av våra återförsäljare som varit nedstängda, börjar öppna upp. Vi hoppas att vi kan påbörja den planerade världsturnén av Gemeran inom ett par månader och ser därför ganska ljust på framtiden”, säger Koenigseggs vd Christian von Koenigsegg till DI.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com