Redaktionen tipsar

Koenigseggs "blockbuster" hyllas på Youtube

Här är kortfilmen "Time to Reign" som nu haft premiär

Större
Stäng
  • Christian von Koenigsegg hyllas för sin sköna stil.
  • Christian von Koenigsegg hyllas för sin sköna stil.
  • Christian von Koenigsegg hyllas för sin sköna stil.

De som jobbar på Koenigsegg verkar ha både tid och kreativitet över.
Lyxbilmärkets första kortfilm, som ska ha producerats av de anställda på fritiden, hyllas nu på Youtube.
”Du kommer ALDRIG se Bugattis vd tvätta en Chiron i rosa Hawaii-shorts”, lyder en av kommentarerna.

I fredags debuterade Koenigsegg i filmernas värld. Eller ja, biltillverkaren publicerade åtminstone en actionfylld kortfilm på Youtube under namnet ”Time to Reign: A Koenigsegg Mini Blockbuster”.

Filmen utspelar sig 2021 och det är en Koenigsegg Regera som har huvudrollen. Men det är inte vilken upplaga som helst. Det är den sista Regera som producerats och i Christian Koenigseggs dagdröm, som allting ändå är, blir denna stulen. Det följer sen en vild svensk biljakt där militär i en Volvo försöker stoppa biltjuven.

Enligt ett pressmeddelande från Koenigsegg har kortfilmen producerats mestadels på fritiden. Rollistan består också av just anställda på företaget.

”Det blev ett roligt och meningsfullt sätt att ytterligare visa upp företagets kreativa potential”, skriver de i pressmeddelandet.

Tre dygn efter publiceringen har kortfilmen över 200.000 visningar på Youtube. Och hyllningarna strömmar in. Inte bara beskrivs Koenigsegg som ett häftigt företag som låter sina anställda varva biltillverkning med filmproduktion, utan vd:n Christian von Koenigsegg får en hel del beröm för sin avkopplade stil.

”Jag bara älskar hur skön Christian von Koenigsegg är”, står det i den mest gillade kommentaren”.
”Du kommer ALDRIG se Bugattis vd tvätta en Chiron i rosa Hawaii-shorts. Detta är varför jag älskar Koenigsegg”, skriver en annan.
Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com